! ★Kawaii Blog★ !



Thursday, 31 December 2015 | 08:34 | 8 comments
Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum ~


SELUAR JEANS PAKAIAN CIPTAAN DAJJAL

Andai saya boleh berkongsi sedikit info...
Ramai penafsir hadis telah merumuskan bahawa globalisasi adalah proses mereplikasi manusia menjadi sama dimana sahaja...
Yakuj dan Makjuj (Gog and Magog) ini akan bertambah bilangannya dan mereka merumuskan bahawa ini terhasil apabila penduduk bumi melalui proses globalisasi - semua kelihatan hampir sama dari segi penampilan luaran dan dalaman.
Sebab tu semua manusia hampir nampak sama sekarang...
Contoh:
1- Secara tiba2 perempuan di seluruh memakai seluar ( banyak yang pakai seluar jeans ketat walaupun bertudung) dan meninggalkan blaus dan sarong.
2- Lelaki di seluruh dunia tiba2 semuanya 'clean shaven'
3- Ramai meninggalkan pakaian tradisi - kini semua pakai pakaian yang sama; T-SHIRT DAN JEANS.. dan lain2 - susah nak jumpa orang pakai pakaian tradisi kecuali waktu perayaan sahaja.
4- Makanan yang hampir serupa diseluruh dunia - bijirin, mcdonald's, starbucks fastfood, instant food dan lain2
5- Bahasa inggeris diguna pakai hampir seluruh dunia (sedangkan sepatutnya bahasa arab sebab itulah bahasa quran)

Mereka ini akan Allah musnahkan dengan cara cacing akan membunuh mereka dari dalam... ini dapat dirumuskan dengan kebergantungan manusia pada ubat sintetik (ubat selain herba) yang sebenarnya mematikan sistem imun manusia itu sendiri...

Tahukah anda...Pada hari ini, orang yang tak pakai seluar JEANSakan dilabelkan sebagai ganjil & akan bersifat ter'asing' dari masyarakat.
Maka detik2 yang kami gerunkan semakin menjadi kenyataan, kalau mana2 anak2 muda yang tidak memakai seluar JEANS, akan kelihatan mula terasing...baik yang paling bangsawan ataupun dari kalangan penjenayah...

SELUAR JEANS BIRU!

Sistem globalisasi akan menyebabkan setiap agama-bangsa-bahasa-adat-budaya, pasti memakai seluar jeans. Sebelum kemunculan Dajjal nanti... telah menggunakan perkara berikut dari Tamadun Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah):

- 1 cara hidup yang sama
- 1 makanan yang sama
- 1 nyanyian yang dikongsi bersama,
- 1 hiburan yang sama
- 1 matlamat yang sama
- 1 corak pemerintahan yang sama
- 1 cara bekerja yang sama
- 1 cara berdagang yang sama
- 1 sistem mata wang yang sama
- 1 jalan ke arah globalisasi dunia
- 1 dunia tanpa sempadan
- 1 negara 1 dunia


“Kamu (orang Islam) akan mengikut jejak langkah orang-orang sebelum mu, sejengkal demi sejengkal, dan sehasta demi sehasta, sehingga kamu (orang Islam) akan menuruti mereka (Yahudi Eropah & orang Kristian), walaupun mereka (Yahudi Eropah & orang Kristian) memasuki lubang-lubang biawak."


Sahabat bertanya: ‘Siapakah mereka itu ya Rasulullah? ‘
Nabi menjawab: ‘Yahudi dan Nasara (orang Kristian), siapa lagi ?’ 


Bahawasanya 2 bangsa Yakjuj Makjuj ini, kononnya hanya muncul di akhir zaman, iaitu ketika kedatangan Al-Masih Dajjal, padahal tuan2-puan2 semua... Tahukah anda... dinding tembok besi keluli binaan Raja Zulkarnain, telah berjaya ditebuk sampai berlubang di zaman Nabi Muhammad lagi, dan sejak zaman Nabi lagi, 2 jenis bangsa manusia dari keturunan Yakjuj Makjuj, telah lama bergaul dengan manusia sejak 1400 tahun lepas lagi... dan antara bayang-bayang pengaruh Yakjuj & Makjuj pada hari ini ialah, apa sahaja yang budaya di barat yang diamalkan "sama" di timur, maka kebarangkalian adalah tinggi ianya asal datang dari mereka.


Kalau hari ini, bahkan lelaki memakai seluar JEANS untuk solat di masjid dan juga menghadiri kenduri kahwin menjadi trend pula. Sedangkan si perempuan datang kenduri kahwin tetap memakai baju kurung.. Dunia sedang berubah, semakin asing & ganjil...

Hadis Sahih, Riwayat Muslim:
Bahawa Nabi Muhammad pernah berkata:
“Islam bermula sebagai sesuatu yang dianggap asing dan ganjil. Dan ia akan kembali sebagaimana permulaannya (di akhir zaman nanti), kembali dianggap asing dan ganjil. "
Maka, beruntunglah orang-orang yang ganjil. (yang berpandukan 100% Al-Hadis & Al-Quran)”


Maka terjadilah apa yang hari ini anda dengar di radio dan di TV, sebagai 1 Masyarakat Dunia, dan proses inilah yang dinamakan Globalisasi.
Istilah globalisasi telah dilancarkan oleh Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah), dan sedang hangat disambut di hampir setiap daerah di setiap negeri pada setiap negara di setiap benua di bumi ini.

Perhatikan baik-baik hadis sahih di bawah ini & ajak keluarga anda membaca hadis ini sama-sama, semoga kita semua Umat Islam beroleh kebaikan & tidak tergolong dalam Zon 999.
Sekali kita meniru cara hidup mereka, secara otomatiknya kita adalah sebahagian dari mereka, kita dikategorikan masuk Zon 999.
Kerana itu, 999 manusia dari 1000 orang masuk neraka.
(kerana rupa2nya, "mungkin" sebahagian dari kita telah pun di YAKJUJ-MAKJUJ kan)

Hadis Sahih, Riwayat At-Tabrani :
Bahawa Nabi Muhammad pernah berkata:
“Demi Tuhan yang jiwa Muhammad di dalam tangannya, nanti akan berpecah umatku (manusia yang beragama Islam) kepada 73 puak. Maka 1 sahaja masuk SYURGA, dan yang 72 puak lagi masuk neraka."
Bertanyanya sahabat: ‘Siapakah mereka itu wahai Rasulullah?’
Jawab baginda: ‘Ahlus Sunnah Wal Jamaah'

Nota Penting:Seluruh dunia sedang di'Yakjuj-Makjuj'kan, supaya seluruh dunia akan ke arah me-REALITI-kan hadis2 di atas, elakkan diri kita menjadi sebahagian dari mereka.. terutamanya seluar jeans

Anda masih pakai seluar jeans ??? Masih sayangkannya ? Terpulang...

Nasihat yang berbudi bahasa telah dikeudarakan, esok kat akhirat jangan salahkan manusia lain, yang kononnya takde manusia pernah menyampaikan kes ini, ketika anda masih waras untuk membuat keputusan untuk memilih.

Ini baru saje seluar jeans, belum lagi cerita betapa ramai umat Islam bermegah2 makan dekat restoran2 Fast Food, milik syarikat2 Yahudi. Kalau isu seluar jeans yang sekecik ini pun boleh menyebabkan anda tersentak, dan menjadi hot atau hilang akai.. bayangkan isu2 yang lain kan.

Wallahu alam!

p/s: Hanya copypaste secara ringkas~ 

Untuk mengetahui dengan LEBIH LANJUT.. 

Blogger Shiro Usagi said...

shi tak nyaman if wear jeans :|

long skirt was best!!! :D

 
Blogger Miss Cupcake said...

Hai. Miss Cupcake here. Nice to meet you. =)
http://misscupcakeworldstory.blogspot.com/

 
Blogger Miss Cupcake said...

Hai. Miss Cupcake here. Nice to meet you. =)
http://misscupcakeworldstory.blogspot.com/

 
Blogger Muhd Affan said...

Haha kelakar
Dhtau jeans tu ciptaan dajal.
Knapa tak siap sedia?
Dhtu orng yg pkai jeans takleh solat, berdakwah la?
APG ok ja

 
Blogger Nazatul Nazurah said...

Nasib baik kita tak suka pakai seluar jeans. Rasa tak tenteram kalau pakai seluar jeans yang ketat.

 
Blogger MikuruShii14_Lelu said...

seram plak aku rasa ni .. macam mana ni ?? terlanjur beli seluar jeans .. biru plak tuh ? (warna favourite aku plak tuh ?)
tak mau pakai dahh lepas ni ..
#Lelu

 
Blogger Cik Anggur said...

http://cikanggur10.blogspot.com/ follow balik

 
Blogger dunia murni said...

Salam sis.
Sis ingat tak dulu sis pernah join GA blog saya ni. tahun 2013 tu.
Tapi saya tak ingat saya dah bagi blum hadiah yang dijanjikan. Rasanya belum. Sebab saya Melayu dan saya manusia maka tidak dinafikan saya lupa huhu. Kalau belum saya bagi felt keychain dgn design yg dimahukan sis, sy nk gnti dengan relod topup. sis bgtau je nk topup apa. nnti sy smskan nombornya.
saya mintak maaf sgt2, jemari ni tak mampu nk menjahit dulu, dari tahun lepas sakit2. maaf skli lagi...sy ni tak ukur baju di badan sendiri (^_^") I've bitten more than I can chew.

http://duniaitusfera.blogspot.my/2013/11/my-first-ga-result.html

 

Post a Comment

Anda amat dialu-alukan untuk komen di entry ini, tapi dengan SYARAT. :D

★ Nak promote GA / Segmen / Contest tidak dibenarkan.
-Kalau nak promote di cbox sahaja.

★ No spam.
-Comment dan tekan sekali publish dah cukup. *kalau ada kesilapan perkataan/ayat/link, boleh komen untuk kali ke dua :)

★ No harsh word.
-Be careful with your words. Once they said, they can be only forgiven, not forgotten.

★ Bahasa Malaysia dan Bahasa English sahaja. Dwibahasa pun boleh. *Bahasa asing tidak dibenarkan.

Baca BISMILLAH sebelum comment ;)
*Kalau tengah join segmen/contest/GA memang wajib dibaca. Dalam hati pun boleh ^^

Ok, sekarang boleh comment hehe. XD






Older Post Newer Post
♣ Disclaimer
Meet the mistress

Berdakwah bukan tugasan sehari, seminggu atau sebulan. Ia tugasan sepanjang hidup, setiap masa & keadaan. Berdakwahlah selagi termampu.
Button FOLLOW di bawah ni :)

About Stuffs Si&Li Posts

FOLLOW // DASHBOARD
♣ Menu
I don't know
POST CBOX