! ★Kawaii Blog★ !



Saturday, 5 October 2013 | 12:00 | 15 comments
Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum ^^

*UPDATE again in 1 October!*
PMR bermula pada esok hari, ohh dup dab dup dab. huhu. SPM pun semakin hampir.. dn lain2 lagi.
Anyway, Good luck for all candidates ! :)

Bulan syawal telah pun berlalu.. Dah masuk pada bulan Zulkaedah :)

Sunnah Mengetahui Bulan Islam: ZULKAEDAH

Segmen ni akan berlangsung sepanjang bulan Zulkaedah.
Mulai dari 7 September 12.00PM hingga 5 October 12.00PM. [5 hari lagi!!]
Pemenang akan diumumkan dalam bulan Zulhijjah pada minggu yang pertama.
Iaitu di antara 1 Zulhijjah hingga 7 Zulhijjah.

Tak tahu bila bulan Zulhijjah ? Tengok calendar :3
p/s: Ustazah kawaii pernah pesan, "jangan asyik tengok/ingat calendar/bulan orang putih je".

--------------------------------------------------------------------------------

Design banner bawah ni ambil dari blog Nab ^^ the word ditaip by me.


*Right click then copy image URL and paste it into your entry*

Only Malaysian can join, including Sabah & Sarawak.


===================================================

Syarat-2:

1) Follow blog INI

2) Like fanpage ini.  

3) Klik-2 semua cendawan yang ada di bawah ini

      
*klik & wait until finish loading then close tab* jujur ye

4) Buat entry: 
-Buat entry bertajuk: Segmen: Klik-2 Iklan by Miss Kawaii 
-Copy banner kat atas dan backlink ke entry ini semula 
-Letakkan link iklan-2 yang ingin di klik. *3 sahaja*

5) Tag seorang rakan blogger anda. 
-Pastikan yang dia tahu, ada link iklan di blog dan cukup ada 3 iklan atau selebihnye. 
*kalau kurang dari 3, pandai-2 lah doublekn link iklan tu dalam entry nanti hehe

6) Letakkan link entry anda di comment entry ni sahaja.

7) Anda diwajibkan untuk klik kesemua iklan peserta segmen ini di blog mereka.

8) Jujur ^^
*Allah maha melihat apa yang anda buat*

P/s: Kawaii akan click iklan semua peserta2 dan selepas tu komen di entri anda.
=======================================================
SILA BERI PERHATIAN ! :)

Attention untuk anda dan orang yang anda tag:

Pastikan blog adalah public. "not invited reader"
Pastikan ada button/gadget "follow/join this site"
Yang paling penting sekali..
Pastikan yang blog anda boleh "komen/comment" Available komen/dikomen dalam entry. Expecially yang masih new blogger dan yang menggunakan blogskin..

Semua SYARAT-2 termasuk ATTENTION adalah WAJIB. *kecuali like fanpage 
======================================================

HADIAH?
Maaf, Tak ada hadiah barangan post untuk segmen ini, mungkin innsyaallah satu hari nanti :)

4 Pemenang - Triple(3 kali ganda) klik link iklan by me
Macam mane nak menang yang ni?
1) Follower bawah 100 atau 150.
2) Letak banner segmen ni di sidebar korang.
3) Masih new dalam churp-2, heartbeat atau iklan-2 yang laen.
Contoh: baru join/sign up last week or last month macam tu.
*well tak semestinye ade ketiga-2 ni, kadang-2 susah nak cari kan :) so, mungkin salah satu disitu. Kalau semua tidak ada, saya akan guna perkhidmatan random.org.

4 Pemenang - Direview blog 
*bukan review blog yang biase-2, orang yang pernah direview blog oleh saya mesti dah tahu :)
[tapi tak ada lah special sangat pun]
Macam mane nak menang yang ni?
1) Blog/entri yang menarik perhatian saya.
2) Letak banner segmen ni di sidebar.
*Sama juga, kalau tidak ada saya akan guna perkhidmatan random.org.*

5 Pemenang - akan dimasukkan ke dalam bloglist saya selama 2 month 
*encik random.org yang menentukan

Bagaimana pula dengan hadiah untuk peserta lain yang join?
Answer: Exchange klik-klik iklan dengan peserta lain pun dah dapat rezeki. :D Betul tak? *yang paling penting jujur* 

Penganjur mensasarkan 30 orang peserta dapat join untuk segmen kali ini. Walaubagaimanapun ia bukanlah pra-syarat utama bagi penganjur dan segmen masih boleh ditamatkan walaupun peserta tidak mencapai 30.


SENARAI PESERTA
*update pada bila2 masa sahaja*

Join now!
13 PEMENANG SEDANG DICARI ! CEPAT-CEPAT CEPAT ! 
*Hadiah: triple klik link iklan by me, review & bloglist 2 month*
Tarikh Tutup: 5 October 12pm

PENGUMUMAN PEMENANG 
Diantara 6 hingga 12 October

P/s: Hadiah mungkin akan ditambah sekiranya ramai peserta yang join. ヽ(*・ω・)ノ Setakat ini ada 10 orang yang menyertai, 3 orang lagi sedang dicari ! Sesah dahulu pendapatan, sesal kemudian tidak berguna.

TAMAT
Blogger ArifahLee's said...

join

http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/09/segmen-klik-2-iklan-by-miss-kawaii.html

 
Blogger mustika pena said...

http://selendandangputihku.blogspot.com/2013/09/segmen-klik-2-iklan-by-miss-kawaii.html
MP join... :)

 
Blogger Nurul Faiz said...

thanks invite ^ ^
ada masa nanti CF join ye :)

 
Blogger Mama Darwiish said...

http://mamadarwiish.blogspot.com/2013/09/segmen-klik-2-iklan-by-miss-kawaii.html

 
Blogger sha (chirp chirp) said...

alamak, kat blog sha mmg takde iklan2 poon nak di klik. hee.

 
Blogger HAJAR said...

http://aejarstories.blogspot.com/2013/09/segmen-klik-2-iklan-by-miss-kawaii.html

 
Blogger chicken_floss said...

sy join.. http://mychickenfloss.blogspot.com/2013/09/segmen-klik-2-iklan-by-miss-kawaii.html

 
Blogger Anne Nurain said...

sy join eh?

http://anne-nurain.blogspot.com/2013/09/segmen-klik-2-iklan-by-miss-kawaii.html

 
Blogger atikah elias said...

Saya join ! :)

http://hanya-miliknya.blogspot.com/2013/09/segmen-klik-klik-iklan-by-miss-kawaii.html

 
Anonymous IcL said...

Join :)

http://imbeingme96.blogspot.com/2013/09/segmen-klik-2-iklan-by-miss-kawaii_422.html

 
Blogger Aizan Shazlin said...

i'm joined :D

http://aizanshazlin.blogspot.com/2013/09/segmen-klik-2-iklan-by-miss-kawaii.html

 
Blogger ...iSyA Purple* said...

selamat bersegmen ekk.. sorry xleh join. sbb bz skit skrg ni. mcm miss kawaii ckp la kan, SPM da dekat.. :)

 
Blogger Hawa Syazana SD said...

Join

http://superdreamland.blogspot.com/2013/09/segmen-klik-2-iklan-by-miss-kawaii.html

 
Blogger eyra dzuhairah said...

http://eyra1990.blogspot.com/2013/09/segmen-klik-2-iklan-by-miss-kawaii.html

 
Blogger Budak Sedih said...

Join ^^ http://officialbudaksedih.blogspot.com/2013/09/segmen-klik-2-iklan-by-miss-kawaii.html

 

Post a Comment

Anda amat dialu-alukan untuk komen di entry ini, tapi dengan SYARAT. :D

★ Nak promote GA / Segmen / Contest tidak dibenarkan.
-Kalau nak promote di cbox sahaja.

★ No spam.
-Comment dan tekan sekali publish dah cukup. *kalau ada kesilapan perkataan/ayat/link, boleh komen untuk kali ke dua :)

★ No harsh word.
-Be careful with your words. Once they said, they can be only forgiven, not forgotten.

★ Bahasa Malaysia dan Bahasa English sahaja. Dwibahasa pun boleh. *Bahasa asing tidak dibenarkan.

Baca BISMILLAH sebelum comment ;)
*Kalau tengah join segmen/contest/GA memang wajib dibaca. Dalam hati pun boleh ^^

Ok, sekarang boleh comment hehe. XD






Older Post Newer Post
♣ Disclaimer
Meet the mistress

Berdakwah bukan tugasan sehari, seminggu atau sebulan. Ia tugasan sepanjang hidup, setiap masa & keadaan. Berdakwahlah selagi termampu.
Button FOLLOW di bawah ni :)

About Stuffs Si&Li Posts

FOLLOW // DASHBOARD
♣ Menu
I don't know
POST CBOX