! ★Kawaii Blog★ !



Tuesday, 24 September 2013 | 09:00 | 0 comments
*ENTRY SCHEDULE*
*TAIP PADA 17 OGOS 2013* 

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum ^^


Tanya : Man Rabbuka? Siapa Tuhanmu?
Jawab : Allahu Rabbi. Allah Tuhanku.

Tanya : Man Nabiyyuka? Siapa Nabimu?Jawab : Muhammadun Nabiyyi. Muhammad Nabiku


Tanya : Ma Dinuka? Apa agamamu?Jawab : Al-Islamu dini. Islam agamaku


Tanya : Man Imamuka? Siapa imammu?Jawab : Al-Qur'an Imami. Al-Qur'an Imamku


Tanya : Aina Qiblatuka? Di mana kiblatmu?

Jawab : Al-Ka'batu Qiblati. Ka'bah Qiblatku

Tanya : Man Ikhwanuka? Siapa saudaramu?Jawab : Al-Muslimun Wal-Muslimat Ikhwani. Muslimin dan Muslimah saudaraku..


Jawabannya sangat sederhana bukan?

Tapi apakah sesederhana itukah kelak kita akan menjawabnya?

Saat tubuh terbaring sendiri di perut bumi.Saat kegelapan menghentak ketakutan.Saat tubuh menggigil gemetaran.Saat tiada lagi yang mampu jadi penolong.


Ya, tak akan pernah ada seorangpun yang mampu menolong kita.Selain amal kebaikan yang telah kita perbuat selama hidup di dunia.


Astaghfirullahal 'Adzim..Ampunilah kami Ya Allah..Kami hanyalah hamba-Mu yang berlumur dosa dan maksiat..Sangat hina diri kami ini di hadapan-Mu..Tidak pantas rasanya kami meminta dan selalu meminta maghfirah-Mu..Sementara kami selalu melanggar larangan-Mu..


Ya Allah...Izinkan kami untuk senantiasa bersimpuh memohon maghfirah dan rahmat-Mu..Tunjukkanlah kami jalan terang menuju cahaya-Mu..Tunjukkanlah kami pada jalan yang lurus.Agar kami tidak sesat dan tersesatkan...



Post a Comment

Anda amat dialu-alukan untuk komen di entry ini, tapi dengan SYARAT. :D

★ Nak promote GA / Segmen / Contest tidak dibenarkan.
-Kalau nak promote di cbox sahaja.

★ No spam.
-Comment dan tekan sekali publish dah cukup. *kalau ada kesilapan perkataan/ayat/link, boleh komen untuk kali ke dua :)

★ No harsh word.
-Be careful with your words. Once they said, they can be only forgiven, not forgotten.

★ Bahasa Malaysia dan Bahasa English sahaja. Dwibahasa pun boleh. *Bahasa asing tidak dibenarkan.

Baca BISMILLAH sebelum comment ;)
*Kalau tengah join segmen/contest/GA memang wajib dibaca. Dalam hati pun boleh ^^

Ok, sekarang boleh comment hehe. XD






Older Post Newer Post
♣ Disclaimer
Meet the mistress

Berdakwah bukan tugasan sehari, seminggu atau sebulan. Ia tugasan sepanjang hidup, setiap masa & keadaan. Berdakwahlah selagi termampu.
Button FOLLOW di bawah ni :)

About Stuffs Si&Li Posts

FOLLOW // DASHBOARD
♣ Menu
I don't know
POST CBOX