! ★Kawaii Blog★ !



Thursday, 5 September 2013 | 11:00 | 1 comments
*ENTRY SCHEDULE*
*TAIP PADA 17 OGOS 2013* 

Bismillahirrahmanirrahim.. 

Assalamualaikum ^^


Antara contoh-contoh dialog menjadi Kafir dalam tak sedar:


1- Nabi Yusof smart, aku smart lebih sket dari nabi. (jatuh kapir)


2- Tak payah la simpan2 janggut, tak payah nak bersunnah-sunnah, beselerak je muke aku tgk. (jatuh kapir)


3- Zaman nabi mane ade Gillette, sebab tu la ade jambang. (jatuh kapir)


4- Hudud dah tak sesuai zaman ni bro.. (jatuh kapir)


5- Senyum la sket, muke masam je dah macam malaikat mungka nakir dah aku tgk. (jatuh kapir)


6- Sedarlah sikit yang selama ni kerajaan bagi rezeki kat kamu. (jatuh kapir)


7- Aku dah isi borang murtad, tapi tak diluluskan mahkamah la pulak. (jatuh kapir)


8- Erm.. kalo murtad mesti boleh buat maksiat kan? Macam best je.. (jatuh kapir)


9- Aku murtad dah, eh gurau je gurau je... (jatuh kapir)


10- Jika ikut kaedah Islam, maka mundur lah negara kita ni.. (jatuh kapir)


"Barangsiapa MEMPERSENDA, MEMPERMAIN, MENAFIKAN sunnah Rasulullah dan ayat Kitabullah maka dia kafir serta-merta" -Kitab Fiqhul Akbar: Karangan Imam Syafie.


p/s: Sekiranya pernah terucap dan berlaku pada diri sendiri, maka ucaplah balik Syahadah yg kuddus, selawat serta zikir - pesanan pada semua dan diri sendiri.


Blogger TelingaBulat said...

thansk for sharning..mmg klu dr percakapan pn dan kelancangan pn dgn menganggap ia satu gurauan pn automatik tnpe sedar kite da kafir..jadi berhati2 bile nk berckp tntg sesuatu ;)

 

Post a Comment

Anda amat dialu-alukan untuk komen di entry ini, tapi dengan SYARAT. :D

★ Nak promote GA / Segmen / Contest tidak dibenarkan.
-Kalau nak promote di cbox sahaja.

★ No spam.
-Comment dan tekan sekali publish dah cukup. *kalau ada kesilapan perkataan/ayat/link, boleh komen untuk kali ke dua :)

★ No harsh word.
-Be careful with your words. Once they said, they can be only forgiven, not forgotten.

★ Bahasa Malaysia dan Bahasa English sahaja. Dwibahasa pun boleh. *Bahasa asing tidak dibenarkan.

Baca BISMILLAH sebelum comment ;)
*Kalau tengah join segmen/contest/GA memang wajib dibaca. Dalam hati pun boleh ^^

Ok, sekarang boleh comment hehe. XD






Older Post Newer Post
♣ Disclaimer
Meet the mistress

Berdakwah bukan tugasan sehari, seminggu atau sebulan. Ia tugasan sepanjang hidup, setiap masa & keadaan. Berdakwahlah selagi termampu.
Button FOLLOW di bawah ni :)

About Stuffs Si&Li Posts

FOLLOW // DASHBOARD
♣ Menu
I don't know
POST CBOX