! ★Kawaii Blog★ !



Thursday, 15 August 2013 | 07:28 | 11 comments
Bismillahirahmanirrahim..

Assalamualaikum ^^

Hehe ingat nak join in last minute, tapi risau pula org yang saya tag ni mereka tak sempat join nanti..


Syarat-2 nye mudah sahaja, Just Follow, Like, Cerita, Tag.

Tutup?

20 Ogos 2013 tepat jam 12.00 tengah malam

*CLICK BANNER/LINK UNTUK JOIN & FOR MORE INFORMATION*

Hmm.. Disebabkan saya ni anak tunggal so.. Maybe sebab tu, Mak dan ayah bagi duit raya yang di luar jangkaan saya. ^^'' Ayah pun selalu bagi duit raye yg banyak pada saya. Selalu bagi rm50 ataupun lebih. Kalau mak kurang sikit dari ayah. Tahun ni paling suprise sekali.. Ayah bagi duit rm100. Tak pernah dapat sebanyak tu. Mase nak ambil sampul tu ayah suruh buka tengok jap, so buka la sampul duit raya tu, pastu saya ternganga jap. Ayah kata "Haa tu duit baru rm100, belum pernah dapat kan?" XD haha. tapi betul pun. Tak pernah dapat duit rm100 yang baru.

Yang lain macam biase-2 je lah, rm10, rm20.. tapi tahun lepas, kita sekeluarga pergi raye di rumah mak punya kawan, kawan rapat sekali, rumah makcik tu jauh so pergi pun setahun 2 kali je. Lepas siap apa semua makan-2, bual-2, ape semua, makcik tu pun bagi duit raya. Saya tengok makcik tu sengih2 pandang saya semase nak bagi sampul tu. Masa dalam perjalanan balik ke rumah, saya buka sampul yang makcik bagi dalam kereta, bila buka je haaaa duit rm50. Tak pernah makcik tu bagi sebanyak tu sebelum ni. Orang laen tak ada pun bagi sebanyak macam tu kecuali ayah. Hehe syukur alhamdulilah lah. :D

Duit raya paling banyak ialah tahun ni rm180 je, tak pernah lebih daripada 200 ringgit. Ape-2 pun alhamdulilah :)
Dan paling kurang tak ingat la dear.. dalam 50 hingga 60 ringgit macam tu je kot hehe. ^^

#Sorry My bad malay language ^^''



TAG

AIS ! haha . :D

Innsyaallah.. saya dah follow semua syarat. kecuali tunggu si capital A, I, dan S ni je. ^^

Blogger Cik Misya (Aimi Syahirah) said...

Menarik cerita duit raya anda!:) TQ for joining.. Senarai perserta telah di update. Jom kunjung-mengunjung.. Salam Aidilfitri..:) http://www.aimisyahirah.com/2013/08/senarai-peserta-contest-saya-nak-duit.html

 
Blogger Ieka Farhana said...

hahahaha XD terima kasih sebab tag :) AIS sedap nama tu kehkehkeh

 
Blogger AyuInsYiraH said...

salam...ayu dtg dari segmen yang sama... ada masa nanti singgah la ke blog ayu ye..

http://www.ayuinsyirah.my/2013/08/saya-nak-duit-raya-cik-misya.html

 
Blogger Salma Tayo said...

good luck!

 
Blogger pha is said...

selamat hari raya.. singgah dari segmen yg sama..
http://pening-pala.blogspot.com/2013/08/segmen-saya-nak-duit-raya-cik-misya.html

 
Blogger Aisha Fauzi said...

Hye siggah sini dan selamat bersegmen ok ^^ Goodluck :D

 
Blogger Addasyuhadadisini said...

salam..adda singgah dari contest yg sma.. :)

 
Blogger Nur Rabiatul said...

balas kunjungan.. smoga berjaya ;)

 
Blogger Nur Rabiatul said...

btw, jm join giveaway ni?

http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html

 
Blogger Shark Kay said...

gud luck..
bnyak jugak duit raya dia..
shark br jer join

http://citershark.blogspot.com/2013/08/saya-nak-duit-raya-cik-misya.html

 
Blogger Yumida Huda said...

alhamdulillah..byk jugak duit raya tu...

yumida nyer tahun ni...ehem2...alhamdulillah..ramai yg baik hati bersedekah..syukur rezeki yg diberikan olehNya

jemput singgah entry yumida kat sini:

http://umikasum.blogspot.com/2013/08/saya-nak-duit-raya-cik-misya.html

 

Post a Comment

Anda amat dialu-alukan untuk komen di entry ini, tapi dengan SYARAT. :D

★ Nak promote GA / Segmen / Contest tidak dibenarkan.
-Kalau nak promote di cbox sahaja.

★ No spam.
-Comment dan tekan sekali publish dah cukup. *kalau ada kesilapan perkataan/ayat/link, boleh komen untuk kali ke dua :)

★ No harsh word.
-Be careful with your words. Once they said, they can be only forgiven, not forgotten.

★ Bahasa Malaysia dan Bahasa English sahaja. Dwibahasa pun boleh. *Bahasa asing tidak dibenarkan.

Baca BISMILLAH sebelum comment ;)
*Kalau tengah join segmen/contest/GA memang wajib dibaca. Dalam hati pun boleh ^^

Ok, sekarang boleh comment hehe. XD






Older Post Newer Post
♣ Disclaimer
Meet the mistress

Berdakwah bukan tugasan sehari, seminggu atau sebulan. Ia tugasan sepanjang hidup, setiap masa & keadaan. Berdakwahlah selagi termampu.
Button FOLLOW di bawah ni :)

About Stuffs Si&Li Posts

FOLLOW // DASHBOARD
♣ Menu
I don't know
POST CBOX