! ★Kawaii Blog★ !



Friday, 16 August 2013 | 07:32 | 4 comments
Assalamualaikum ^^


Review kali ni memang kebetulan, ataupun jodoh? *haha maybe it just coincidence
Seorang dari peminat Kpop dan seorang lagi peminat Anime, 

Kpop vs Anime

Anyway let's continue with number 5 ~




Nama: Nadya Diana 
Birthday: 8 November 199* <secret :)
State: Kuala Lumpur
Minat: Kpop! Super Junior!  :3
Nad ni tak boleh lari daripada novel, Running Man, Korean Drama and Taiwan Drama <3 

Hehe, :D

1. Mule daripada header.. "Story Nadya, Pahit Manis Kehidupan" . Header boleh tahan la, walaupun ade blur-2 sikit gambar tu, tapi jarang ada blogger yang edit macam tu, so kira special sikit lah hehe :D Tu gambar Nadya dengan DongHae right? *tell me if im wrong :)
2. Blog berat Nadya pun sederhana je, 110.34 KB. Ok lah tu, kurang 100kb kategori ringan, melebihi 150kb kategori berat. ^^ Nak check juga? Check di sini http://www.iwebtool.com/speed_test
3. Blog Nadya ada giveaway, segmen and so on~ 
4. Blog Nadya banyak cute icon kat sidebar,cursor dan laen-2, saya suka :D 
5. Cbox Nadya floating~~ *dah lame kawaii nk buat tu, tapi fail :/ 

Untuk pengetahuan anda semua, Nad ada bloglist dia :)


Nak masuk dalam bloglist juga? Follow Nad, heee :D


Haaa yang minat kpop or big fans of SUJU follow-2 Nadyaa ! :3
Kpop Twitter: https://twitter.com/nddyana  


=======================================

Let's continue with number 6~




Nick Name: Shiro Usagi *yang saya tahu usagi maksudnya "rabbit" :D
Born at 15 August 1996
Favourite: Love all guy Anime character *I hope its not yaoi ._. jk

She's Otaku. I'm Anime lover/Anime Freak , so we're not same. :) 
Maksud Otaku ? Otaku ni amat sangat mengenal, menyukai anime dan manga dan laen-2, and ofcourse ada figure anime, bilik sendiri pun mesti penuh dengan.... haha ok2, yang pasti otaku ni level yang paling tinggi sekali la . ^^

Untuk pengetahuan anda, Usagi ni dari indonesia. Tapi dia pun tahu bahasa malaysia ni :) 

1. Header okay nice, font pun cantik (Y) Gambar hari ni lebih cantik :)
2. Background memang menarik! Saya suka sangat3 !
3. Saya suka background music tu.. reminds me of pandora heart anime.. >< tambah dengan hujan-2 di situ dan lagu ost yang sedih.. memang sesuai :')
4. Berat blog boleh tahan la, sederhana/medium je :) 106.78KB. Yang penting jangan melebihi 150kb atas.
Nak check juga? Check disini ye :D http://www.iwebtool.com/speed_test
5. Blog ni semua berkaitan anime, anime, anime dan anime. Tapi ada lah juga cerita dia sendiri :)

Haaa yang minat Guy Anime Character boleh lihat di entry dia ini:

Top 25 Male Anime Character Ranking - Spring 2013


p/s: oh what Armin Arlet pun tersenarai dalam tu juga? He's smart XD I can't believe it, Eren jaegar pun dalam senarai? you must be kidding me, that guy nampak garang la =w= and he didn't have any feeling at mikasa .w. huuu



4 blog lagi, sila beratur ye, hehe :) Tak tahu mane nak cari ticket? Sila cari di SINI ye. :D 

Muehehe, yang tak sempat tu maaf lah ye, di mase akan datang saya akan wat segmen lagi, tapi tarikh tak tahu lagi~


Blogger Nadya Dyana said...

thankyu thankyu heehe
cbox tu nad follow tutorial tgk2 jadi ;3
header memang Nad buat kabur coz xmau nampak menyerlah sgt hehe
Cumel je kawaii review blog Nad thanks again ^^

 
Blogger Kawaii Gurlzz said...

@nadya

Welcome, oh i see :3
oh haha thanks, okay welcome again nad ^^

 
Anonymous Anonymous said...

Hi there! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche.
Your blog provided us beneficial information to work on. You
have done a extraordinary job!

Also visit my website ... asian singapore escorts ()

 
Anonymous Anonymous said...

I think the admin of this website is truly working hard in support of
his site, because here every data is quality based stuff.


Feel free to surf to my homepage Invisible braces Amsterdam Orthodontist

 

Post a Comment

Anda amat dialu-alukan untuk komen di entry ini, tapi dengan SYARAT. :D

★ Nak promote GA / Segmen / Contest tidak dibenarkan.
-Kalau nak promote di cbox sahaja.

★ No spam.
-Comment dan tekan sekali publish dah cukup. *kalau ada kesilapan perkataan/ayat/link, boleh komen untuk kali ke dua :)

★ No harsh word.
-Be careful with your words. Once they said, they can be only forgiven, not forgotten.

★ Bahasa Malaysia dan Bahasa English sahaja. Dwibahasa pun boleh. *Bahasa asing tidak dibenarkan.

Baca BISMILLAH sebelum comment ;)
*Kalau tengah join segmen/contest/GA memang wajib dibaca. Dalam hati pun boleh ^^

Ok, sekarang boleh comment hehe. XD






Older Post Newer Post
♣ Disclaimer
Meet the mistress

Berdakwah bukan tugasan sehari, seminggu atau sebulan. Ia tugasan sepanjang hidup, setiap masa & keadaan. Berdakwahlah selagi termampu.
Button FOLLOW di bawah ni :)

About Stuffs Si&Li Posts

FOLLOW // DASHBOARD
♣ Menu
I don't know
POST CBOX