! ★Kawaii Blog★ !



Thursday, 15 August 2013 | 07:57 | 0 comments
Assalamualaikum ^^


Let's continue with number 3~




Nama: Hamizah Othman
Umur: 15 tahun *jumpa lagi yg sebaya umur dengan sy :)
Warganegara: Malaysia 

1. Tengok dari header nampak simple je :) Dengan colour warne hijau, sejuk mata memandang hehe. Hijau melambangkan islam right? ^^

2. Blog dia ada tips2, islamic post, dan ceritanye sendiri , memang ohsem! *same seperti link blog dia :D

3. Blog hamizah sangat simple, dan ringan! 98 kB , boleh lah tu :) asalkan tak melebihi 150kb.
Nak check juga ? Check di sini http://www.iwebtool.com/speed_test

4. Bagi saya blog ni oke lah kemas :) Kalau boleh tambahkan sedikit hiasan dalam blog, that's my opinion, well just that. Yang penting ada cbox. :D 

Blog hamizah ni masih new blogger, bulan march 2013. Follower pun tak ramai.. tak sampai 100. 

Putih-putih melati,
Merah-merah delima,
Siapa yang baik hati,
Ramai-ramai follow dia ye :)


Baca lah tips2 yang ada di blog Hamizah ni :) untuk renungan bersama ^^


Owner notes by Hamizah

"Orang yang berkata jujur mendapat tiga perkara iaitu kepercayaan,cinta dan rasa hormat" -Saidina Ali r.a.-




===========================================

Continue with number 4 ~ 




Nama: Aisyah Fauzi
Religion: Islam
Name blog: Contest & Giveaway Blog 

Haaa, Aisyah ni orang pertama yang join 1st segmen saya tau ! :D 

1. Blogskin/classic template, right Aisyah? 

2. Blog comel, dan kemas ! 

3. Nama blog "Contest & Giveaway Blog" so, semuanya contest & giveaway blog. (Y) segmen pun 

termasuk juga lah hehe.

Maafkan saya sebab tak komen banyak sangat yang ni, Kalau boleh aisyah ubah lah sedikit blog tu, hmm sedikit pun tak apa, tambah cursor atau tukar background or header ke? Saya pun gune blogskin dan saya banyak ubah blog ni, walaupun tak semua :) Haha takpe, at least aisyah ada tambah iklan-2 di tepi situ. 

Atau memang blogskin tu Aisyah yang buat sendiri semua tu? >w< wahh. 
#bagitahu kawaii sekiranye kawaii silap :)

Anyway, follow-2 dan add dan click-2 untuk Aisyah :) Tak banyak pun.


*Click until habis loading then close tab* jujur ye, saya dah pun click :)


Owner notes by Aisyah

Kalau ada segmen/ giveaway / contest yang perlu di tag dan taktau nak tag siapa, jangan malu-malu tag saya hikhik :D 


p/s: 6 blog lagi, sila beratur ye, hehe :) Tak tahu mane nak cari ticket? Sila cari di SINI ye. :D muehehe, yang tak sempat tu maaf lah ye, di mase akan datang saya akan wat segmen lagi, tapi tarikh tak tahu lagi~


Post a Comment

Anda amat dialu-alukan untuk komen di entry ini, tapi dengan SYARAT. :D

★ Nak promote GA / Segmen / Contest tidak dibenarkan.
-Kalau nak promote di cbox sahaja.

★ No spam.
-Comment dan tekan sekali publish dah cukup. *kalau ada kesilapan perkataan/ayat/link, boleh komen untuk kali ke dua :)

★ No harsh word.
-Be careful with your words. Once they said, they can be only forgiven, not forgotten.

★ Bahasa Malaysia dan Bahasa English sahaja. Dwibahasa pun boleh. *Bahasa asing tidak dibenarkan.

Baca BISMILLAH sebelum comment ;)
*Kalau tengah join segmen/contest/GA memang wajib dibaca. Dalam hati pun boleh ^^

Ok, sekarang boleh comment hehe. XD






Older Post Newer Post
♣ Disclaimer
Meet the mistress

Berdakwah bukan tugasan sehari, seminggu atau sebulan. Ia tugasan sepanjang hidup, setiap masa & keadaan. Berdakwahlah selagi termampu.
Button FOLLOW di bawah ni :)

About Stuffs Si&Li Posts

FOLLOW // DASHBOARD
♣ Menu
I don't know
POST CBOX