! ★Kawaii Blog★ !



Friday, 3 May 2013 | 15:42 | 0 comments
Assalamualaikum and Hi.. ^^

15+ quotes islamic a.k.a Anime is here.. :) 

P/s : Untuk bulan APRIL punya di sini >> ★ 20+ Islamic Quotes ★ [APRIL]<<


 Awak sedih ? 
★ Mungkin hari ni awak sedih. 
Mana tau esok atau lusa Allah menggantikannya dengan kegembiraan yang tidak dijangka. :') 


 Dear Allah, 
I want to take a minute, 
Not to ask anything from YOU, 
But simply to say THANK YOU, For all I have. 
★ Alhamdulillah. ★


★ Alhamdulillah 
★ Astagfirullahalazim 
★ Subhanallah 
Walaupun hanya ayat. 
Namun kita mampu membuat ramai orang mengingati Allah. 


★ Wajah yang "kotor" tidak akan menyakitkan hati seseorang, 
tetapi lidah yang "kotor" pasti akan menyakitkan hati seseorang. ★


★ If someone personally corrects you, or advises you nicely,
 they are not being judgmental, they are being concerned. See the difference. 


★ Air mata seorang lelaki, 
andai mengalir kerana tidak sanggup melihat kesusahan orang tuanya, 
Maka terbitlah sifat belas ehsannya. 


 Sedar atau tidak? 
★ Hidup manusia di alam fana ini tidak akan terlepas daripada menerima nikmat dan rahmat Allah. 


★ To my friends who are far away, 
I can't take care of you, so I leave it to Allah. 
I'm sure He'll take a good care of you more than I could myself. 


★ Belajarlah untuk boleh saling memaafkan, 
kerana sesungguhnya saling memaafkan itu merupakan sesuatu yang indah. 


★ When someone does something that HURTS you, 
make a promise to yourself and to Allah SWT that you will never do the same thing to anyone else. 


★ Jangan pernah lelah dalam bersabar tatkala ditimpa musibah. 
Kerana di dunia ini, tiada derita yang abadi. 


★ Senyum? Tak bermakna gembira. Di sebalik senyuman itu pasti terselit satu kesedihan. 


★ InnsyAllah. 
Kalau jodoh, takkan ke mana, 
banyakkan berdoa kepada Allah, Allah adalah sebaik-baik perancang. 


★ Ya Allah. 
Jauhkanlah kami daripada zina mata, zina hati, zina mulut, zina telinga dan sebagainya. 
Kami juga punya cita untuk ke SyurgaMu. :') 


 Kenapa Allah masih "HIDUPKAN" kita harini? 
★ Sebab dosa kita terlalu banyak. 
★ Allah nak kita bertaubat. 
★ Allah nak kita kembali padaNya. 


★ Jika kau merasa menyampah, bengang, benci pada orang lain atas sikapnya ingatlah Allah suka orang yang penyabar. 


★ Kita dihidupkan hari ni bukan untuk menyambung dosa semalam, 
tetapi untuk kembali mencari pengampunan tuhan. Astaghfirullahalazim. 


★ AKU akan DILAMAR oleh MALAIKAT MAUT. 
★ AKU akan MENIKAH dengan KEMATIAN. 
★ AKU akan BERCERAI dengan DUNIA yang Aku Kejar. 


★ Kita bertemu kerana Allah.
★ Kita berkasih kerana Allah.
★ Kita berpisah pun kerana Allah.
Yakinlah Allah telah menulis surat cintamu dengan dia.



#More info CLICK HERE 
Update more in JUNE 2013... InnsyAllah. :)



Labels: , , ,

Post a Comment

Anda amat dialu-alukan untuk komen di entry ini, tapi dengan SYARAT. :D

★ Nak promote GA / Segmen / Contest tidak dibenarkan.
-Kalau nak promote di cbox sahaja.

★ No spam.
-Comment dan tekan sekali publish dah cukup. *kalau ada kesilapan perkataan/ayat/link, boleh komen untuk kali ke dua :)

★ No harsh word.
-Be careful with your words. Once they said, they can be only forgiven, not forgotten.

★ Bahasa Malaysia dan Bahasa English sahaja. Dwibahasa pun boleh. *Bahasa asing tidak dibenarkan.

Baca BISMILLAH sebelum comment ;)
*Kalau tengah join segmen/contest/GA memang wajib dibaca. Dalam hati pun boleh ^^

Ok, sekarang boleh comment hehe. XD






Older Post Newer Post
♣ Disclaimer
Meet the mistress

Berdakwah bukan tugasan sehari, seminggu atau sebulan. Ia tugasan sepanjang hidup, setiap masa & keadaan. Berdakwahlah selagi termampu.
Button FOLLOW di bawah ni :)

About Stuffs Si&Li Posts

FOLLOW // DASHBOARD
♣ Menu
I don't know
POST CBOX