! ★Kawaii Blog★ !



Wednesday, 3 April 2013 | 17:14 | 3 comments
Assalamualaikum and Hi.. ^^

20+ quotes islamic a.k.a Anime is here.. :) 


★ Tak bermakna Allah tak makbulkan doa sekarang makna nya Allah benci, tapi Allah mahu hambanya sentiasa berdoa kepada Nya.★


★ Pandanglah Tuhan menggunakan hati, Dia tidak pernah tersembunyi. Dengarlah ucapan tanpa telinge, Dia tidak pernah berhenti berkata. 
 ★ Semakin kita sayang dekat seseorang tu, Allah akan menguji kita dengan pelbagai lagi dugaan untuk melihat sejauh mana tahap kesabaran kita.

★ Menangis untuk manusia, hanya membazir air mata. Menangislah untukNya (Allah) anda sedang memadam api neraka dan menempah syurga denganNya.

★ Anak yang BERJAYA bukan anak yang BEKERJAYA. Tapi anak yang BERJAYA adalah anak soleh yang membawa ibu ayahnya menikmati SYURGA bersamanya.

★ Kita tak mampu puaskan HATI SEMUA ORANG tapi kita mampu BERDOA minta ALLAH lembutkan HATI SEMUA ORANG. Ameen Ya rabbal Alamin.

★ Senyuman membawa kepada kebaikan, ceria dan penuhkan hari kita dengan senyuman.

★ Niatlah dan lakukan sesuatu yang memberi manfaat kepada kita. InsyaAllah hidup ini tidak akan rasa kekosongan.

★ Allah SWT LISTENS & already KNOWS what is in your heart but HE wants you to ASK Him for what you want.

★ May Allah bless us with trust Him, no matter the situation. Have faith in Allah.


★ Jika hari ini kamu jatuh, ingat selamanya hari ni KERANA ianya akan membuat kamu terus gagah melangkah ke depan menuju realiti. Allahuakbar.

★ Sesungguhnya kita HAMBA kepada Allah. Belajarlah tundukkan hati dan nafsu supaya kita benar2 menjadi HAMBA kepada-Nya bukan selain-Nya.

★ Astaghfirullah (Allah forgive me) for all that i have taken for granted, and been ungrateful for.

★ Belajar bukan untuk dapat 'A', tetapi belajarlah untuk mengamalkan dan menyampaikan kerana itulah yang terbaik. InsyAllah.

★ Orang yang menunjukkan kebaikan pada anda itu adalah sahabat yang baik, dan orang yang menunjukkan kesalahan pada anda itu adalah sahabat yang lebih baik.

★ Whenever you are alone, remind yourself that Allah has sent everybody away so that it's only YOU and HIM.

★ Be mindful of Allah, and Allah will protect tou.

★ Kita hanyalah pinjaman sahaja daripada Allah, jadi pandai-pandailah kita mencorakkan kehidupan kita ini dengan perkara yang diredhai Allah.

★ Use you smile yo change the world, don't let the world change you smile. Smile its a Sunnah.

★ Kepandaian tak semestinya diukur dengan gred TETAPI dengan mengamalkan ilmu yang dipelajari dengan betul.

★ Keep in touch with relatives and friends, InshaAllah - It's Sunnah.

★ Allah mencipta seiap hambaNya hidup berpasang-pasangan. Jika bukan di dunia, mungkin di akhirat sana.

★ Putih2 melati, Merah2 delima, Siapa taubat dengan sepenuh hati, Pasti sahaja Allah terima. InsyaAllah.



#More info CLICK HERE 
Update more in May 2013... InnsyAllah. :)


Labels: , , ,

Blogger ezyra daniel said...

nice entry,..semoga kte semua akan menjadi umat islam yg diberkati oleh Nya... :)

 
Blogger waddah jannah said...

nice ,, allahhuakbar,, allah maha besar,,

 
Blogger AmyZana said...

Banyaknya gambar dalam entry nih di samping pesanan2 yg berguna ada pada setiap gambar ^^

 

Post a Comment

Anda amat dialu-alukan untuk komen di entry ini, tapi dengan SYARAT. :D

★ Nak promote GA / Segmen / Contest tidak dibenarkan.
-Kalau nak promote di cbox sahaja.

★ No spam.
-Comment dan tekan sekali publish dah cukup. *kalau ada kesilapan perkataan/ayat/link, boleh komen untuk kali ke dua :)

★ No harsh word.
-Be careful with your words. Once they said, they can be only forgiven, not forgotten.

★ Bahasa Malaysia dan Bahasa English sahaja. Dwibahasa pun boleh. *Bahasa asing tidak dibenarkan.

Baca BISMILLAH sebelum comment ;)
*Kalau tengah join segmen/contest/GA memang wajib dibaca. Dalam hati pun boleh ^^

Ok, sekarang boleh comment hehe. XD






Older Post Newer Post
♣ Disclaimer
Meet the mistress

Berdakwah bukan tugasan sehari, seminggu atau sebulan. Ia tugasan sepanjang hidup, setiap masa & keadaan. Berdakwahlah selagi termampu.
Button FOLLOW di bawah ni :)

About Stuffs Si&Li Posts

FOLLOW // DASHBOARD
♣ Menu
I don't know
POST CBOX