! ★Kawaii Blog★ !



Wednesday, 19 September 2012 | 10:06 | 0 comments
Assalamualaikum,

hai hai ~ ^^  

*from facebook*
  
*from google*


Drawing ni dah lama sebenarnye.. 

Tapi semalam sangat BORING , cikgu tak datang and kawan sebelah pun tak datang..

So, saya ambil masa ni untuk colourkan warna hitam and using blackpen . 

Blackpen ni NOT mine, tak tahu lah siapa tuannya. 
Dah tanya beberapa orang tapi mereka kata bukan diorang punya. Sekolah pagi kot. 

Jadi kita tinggalkan pen tuh and letak dalam laci, tapi keesokkan harinya masih ada lagi --''
Tapi memandangkan blackpen ni ada di lantai bawah meja kita, so kita guna jer lah..

Dakwat blackpen masih ada lagi hmm tak sampai hati nak buang :'(  


And because of blackpen ni lah dia memberikan saya idea untuk continue drawing . 
#Rumah tak ada blackpen# =w=






Any critic ? please tell me :)

#Saya mengaku tulisan saya macam cakar ayam kan kan? ;D
Dan yang picture ke #2 sebelah mata amu tuh sempit sangat so jadi macam tuh pulak..xD 

Gambar-gambar ni bukan saya reka sendiri ye, nak tau tak caranya?

1) Search google image and print.
2) Then use pencil draw the line drawing. [pekatkan pencil anda sebanyak mana yg boleh] 
3) Terbalikkan kertas anda pastu nampak kan ade bayang-2 dia so just follow and draw.
4) Colourkan rambut warna hitam and mana2 yang sepatutnya. [pekat/cair terpulang kepada anda]
5) Lastly, use blackpen and draw the line drawing. 

P/s: Blackpen tuh salah satu daripada magic colour and not blackpen yang selalu kita guna untuk salin note tuh. okayy? :p


Good luck ~ ^^ 

Post a Comment

Anda amat dialu-alukan untuk komen di entry ini, tapi dengan SYARAT. :D

★ Nak promote GA / Segmen / Contest tidak dibenarkan.
-Kalau nak promote di cbox sahaja.

★ No spam.
-Comment dan tekan sekali publish dah cukup. *kalau ada kesilapan perkataan/ayat/link, boleh komen untuk kali ke dua :)

★ No harsh word.
-Be careful with your words. Once they said, they can be only forgiven, not forgotten.

★ Bahasa Malaysia dan Bahasa English sahaja. Dwibahasa pun boleh. *Bahasa asing tidak dibenarkan.

Baca BISMILLAH sebelum comment ;)
*Kalau tengah join segmen/contest/GA memang wajib dibaca. Dalam hati pun boleh ^^

Ok, sekarang boleh comment hehe. XD






Older Post Newer Post
♣ Disclaimer
Meet the mistress

Berdakwah bukan tugasan sehari, seminggu atau sebulan. Ia tugasan sepanjang hidup, setiap masa & keadaan. Berdakwahlah selagi termampu.
Button FOLLOW di bawah ni :)

About Stuffs Si&Li Posts

FOLLOW // DASHBOARD
♣ Menu
I don't know
POST CBOX