! ★Kawaii Blog★ !



Saturday, 15 September 2012 | 09:49 | 0 comments
Assalamualaikum,

Hai hai~ ^^

#Oh My Kirito!! # >///<
-abaikan gambar di atas- 

Siapa yang tak kenal Bill Gates? Seorang insan bijak menggunakan kemahiran yang beliau ada dan pengasas kepada Syarikat Microsoft. Kata-kata beliau ini sudah cukup untuk memberi sedikit perangsang kepada korang untuk berjaya dalam hidup. Tidak kira dari aspek pelajaran dan sebagainya.



sejarah
Tetapi,ini bukan bermaksud korang boleh tutup buku dan terus main game, pergi cc layan DOTA dan sebagainya. Jadikan kata-kata Bill Gates ini sebagai semangat utk korang terus berjaya. 
Even you are a loser in your class, you still can change it.

Sindrom takut Sejarah :
  1. Sejarah SUSAH.
  2. Sejarah BOSAN.
  3. Sejarah tak beri erti, belajar perkara yg tak beri manfaat.
  4. Sejarah MENGANTUK.
  5. Sejarah TAK FAHAM.
  6. Heeee..aku tak boleh subjek baca2 ni..meluat!!
  7. Sejarah kena hafal. Wa mayak takuttt..wa mayak langsi ooo..”


Ok guys,tolong dan tolong ubah tanggapan ini k? sampai bila anda nak sesakkan fikiran dengan perkara2 negatif seperti ini. Selagi anda sesakkan fikiran anda dengan SINDROM TAKUT SEJARAH ini, sampai bila2 pun korang akan meluat dengan Subjek Sejarah. 
So bagaimana nak ubah dan mengubah SINDROM TAKUT SEJARAH?

  1. Hari2 perlu lafazkan AKU SUKA SEJARAH.
  2. Buat tulisan besar2 dalam kertas A4, SAYA MINAT SUBJEK SEJARAH. Kemudian tampalkan di ruang tamu ke,kereta ke,atas meja ke dsb.
  3. Jangan hafal Sejarah, tapi fahamkan, anggap seperti baca novel.
  4. Fikir positif, sentiasa gula2kan minda anda yg kalian minat Sejarah.
  5. Amalkan perkara yg dinyatakan diatas setiap hari.
Credit to : http://cikguazid.com/2012/01/sindrom-takut-subjek-sejarah-bersama-bill-gates/

And here another Tips of sejarah yang lepas2  ;)


Good Luck ^^


          Post a Comment

          Anda amat dialu-alukan untuk komen di entry ini, tapi dengan SYARAT. :D

          ★ Nak promote GA / Segmen / Contest tidak dibenarkan.
          -Kalau nak promote di cbox sahaja.

          ★ No spam.
          -Comment dan tekan sekali publish dah cukup. *kalau ada kesilapan perkataan/ayat/link, boleh komen untuk kali ke dua :)

          ★ No harsh word.
          -Be careful with your words. Once they said, they can be only forgiven, not forgotten.

          ★ Bahasa Malaysia dan Bahasa English sahaja. Dwibahasa pun boleh. *Bahasa asing tidak dibenarkan.

          Baca BISMILLAH sebelum comment ;)
          *Kalau tengah join segmen/contest/GA memang wajib dibaca. Dalam hati pun boleh ^^

          Ok, sekarang boleh comment hehe. XD






          Older Post Newer Post
          ♣ Disclaimer
          Meet the mistress

          Berdakwah bukan tugasan sehari, seminggu atau sebulan. Ia tugasan sepanjang hidup, setiap masa & keadaan. Berdakwahlah selagi termampu.
          Button FOLLOW di bawah ni :)

          About Stuffs Si&Li Posts

          FOLLOW // DASHBOARD
          ♣ Menu
          I don't know
          POST CBOX