! ★Kawaii Blog★ !



Sunday, 16 September 2012 | 12:41 | 1 comments
Assalamualaikum, 

hai hai ~ ^^v

Nak tanya.. COUPLE dan SINGLE mana lagi best ? 

Kelebihan tidak bercouple ada kelebihan nye tau.


betul3 100%. 

Sebelum kahwin lagi sweet/romantik atau selepas kahwin ? 


Jadi sekarang.. dah tau kan mana satu lagi best ? 

Tak semestinya orang yang kita bersama boleh sampai ke kahwin and forever kan? 
Couple pastu break , couple pastu break ape kes ni ? 

Remaja Masa kini :  

Kekasih sakit - Risau
Mak sakit - buat tak tau

Harijadi kekasihnya - diberi hadiah
Harijadi maknya - buat tak tau

Kekasihnya belum makan - ditanya
Maknya belum makan - tidak pernah ambil tahu

Kekasihnya marah - sedih
Maknya marah - marah balik

Tetapi bila saat bergini:

Masa sakit - panggil mak

Bila sedih - cari mak

Bila dihina - mengadu dekat mak

Mahu apa saja - minta dekat mak

Bila Mak sudah tiada baru.. Nangis

#fikir-fikir kan lah.. :') hargai lah ibu/mak anda selagi dia masih ada.. 
Remember.. we only have ONE MOM

[Pesanan : kepada pasangan yg hangat menyulam cinta & kasih sayang, jagalah batas anda! Ingat larangan Allah…cinta itu indah kerana Allah yg menciptakannya tapi jangan sampai cinta utk Allah itu dinodai oleh cinta manusia..menjadi kebiasaan, dalam berkasih ada kesalahan yang akan dilakukan..seringlah muhasabah diri & beranikan diri untuk mula buat perubahan..beranikan diri menegur pasangan sebelum Allah menegur dengan pembalasan & azab..wallahu’alam~] 

Blogger cweet pinky said...

hehehe , biarlah manis nanti kite rase lepas kahwin kan :D

 

Post a Comment

Anda amat dialu-alukan untuk komen di entry ini, tapi dengan SYARAT. :D

★ Nak promote GA / Segmen / Contest tidak dibenarkan.
-Kalau nak promote di cbox sahaja.

★ No spam.
-Comment dan tekan sekali publish dah cukup. *kalau ada kesilapan perkataan/ayat/link, boleh komen untuk kali ke dua :)

★ No harsh word.
-Be careful with your words. Once they said, they can be only forgiven, not forgotten.

★ Bahasa Malaysia dan Bahasa English sahaja. Dwibahasa pun boleh. *Bahasa asing tidak dibenarkan.

Baca BISMILLAH sebelum comment ;)
*Kalau tengah join segmen/contest/GA memang wajib dibaca. Dalam hati pun boleh ^^

Ok, sekarang boleh comment hehe. XD






Older Post Newer Post
♣ Disclaimer
Meet the mistress

Berdakwah bukan tugasan sehari, seminggu atau sebulan. Ia tugasan sepanjang hidup, setiap masa & keadaan. Berdakwahlah selagi termampu.
Button FOLLOW di bawah ni :)

About Stuffs Si&Li Posts

FOLLOW // DASHBOARD
♣ Menu
I don't know
POST CBOX