! ★Kawaii Blog★ !



Wednesday, 25 July 2012 | 09:08 | 3 comments
Assalamualaikum, 

hai hai~ ^^ 



Ramai yang minat kpop kan kan? 
Sebenarnya, saya dulu pun minat kpop hehe, tapi sekarang jarang la dengar kpop, sekali sekala jer.

Kpop itu haram sebenarnya tapi hanya sesetengah bahagian sahaja seperti berlaku pendedahan aurat dan sebagainya. :') 



Enjoy video ni untuk mengetahui lebih lanjut ^^

Video ini tidak menyalahkan kpop keseluhurannya. 
Hanya menunjukkan beberapa ciri-ciri haram hiburan yang haram di sisi islam. 
Antara hiburan yang baik adalah apa-apa bentuk hiburan yang bermanfaat yang mengajak kita untuk zikrullah seperti NasyidTapi tidaklah saya katakan K-pop itu teruk secara mutlak. 
Blogger KA ( Klik Aje! ) said...

Kpop haram patut laa tiap kali tengok kpop rasa streSs. Itu pasal kot dari dulu xminat kpop. Kaasi stress tul la
http://aminstress.blogspot.com/

 
Blogger Kawaii_Gurlzz said...

@KA ( Klik Aje! )

Lebih baik dengar lagu Nasyid.. :)

 
Blogger Cik Laure Weng said...

tu lah kan.. kdg2 heran dgn mereka yg taksub sgt dgn k POP...

HURMMMM..pelik2...

 

Post a Comment

Anda amat dialu-alukan untuk komen di entry ini, tapi dengan SYARAT. :D

★ Nak promote GA / Segmen / Contest tidak dibenarkan.
-Kalau nak promote di cbox sahaja.

★ No spam.
-Comment dan tekan sekali publish dah cukup. *kalau ada kesilapan perkataan/ayat/link, boleh komen untuk kali ke dua :)

★ No harsh word.
-Be careful with your words. Once they said, they can be only forgiven, not forgotten.

★ Bahasa Malaysia dan Bahasa English sahaja. Dwibahasa pun boleh. *Bahasa asing tidak dibenarkan.

Baca BISMILLAH sebelum comment ;)
*Kalau tengah join segmen/contest/GA memang wajib dibaca. Dalam hati pun boleh ^^

Ok, sekarang boleh comment hehe. XD






Older Post Newer Post
♣ Disclaimer
Meet the mistress

Berdakwah bukan tugasan sehari, seminggu atau sebulan. Ia tugasan sepanjang hidup, setiap masa & keadaan. Berdakwahlah selagi termampu.
Button FOLLOW di bawah ni :)

About Stuffs Si&Li Posts

FOLLOW // DASHBOARD
♣ Menu
I don't know
POST CBOX