! ★Kawaii Blog★ !



Sunday, 15 July 2012 | 08:30 | 3 comments
Assalamualaikum and Hai hai~ 

bertemu kembali dalam rancangan kawaii blog ! XDD *jk jk 



*peace* >_^ 


Siape pernah dengar peta dunia ? laaa peta dunia laa, ade China, Jepun, Malaysia dan lain2. 

Ni nak share satu laman web nie, cooool tau. =w= 

Cuba anda perhatikan gambar di bawah ni. 





Game nie bukan setakat maen2 jer. dye banyak kelebihan. 

1) Bila kita main ni kita boleh tau dimana kedudukan negara itu. 
bak kata pepatah "Bermain sambil belajar" heee :) 

Boleh dikatekan TEKNIK BERMAIN SAMBIL BELAJAR XD

2) Selain itu, kite boleh tau sejarah dunia. [ye kot] :p 

Cara bermain ? Senang jee. 


Jangan tekan "START" dulu. 
Korang tekan je mane2 dalam peta tuh, bawah tuh nanti dye akan bagitau negara apa kat situ. ^^ 

contoh : 


Nak skip pun takpe. Tekan "start" :D 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Hasil keputusan kawaii =w= 



15? ouh ? Not coool ? XD

Ahaha still beginner :3 lame2 up laa score tuh, ganbatteee :p 


Jom cabar nak ? hihi .


Good Luck ^^

Blogger dear yayah said...

ade jugak game pengetahuan am mcm ni? bgus2.. mcm joe jambul dlu2.. best ;)

 
Blogger Mutia Kay said...

wow saya pun nak sharelah... :)
bolehkan? peace!

 
Blogger Kawaii Gurlzz said...

@Mutia

Boleh, silakan :)

 

Post a Comment

Anda amat dialu-alukan untuk komen di entry ini, tapi dengan SYARAT. :D

★ Nak promote GA / Segmen / Contest tidak dibenarkan.
-Kalau nak promote di cbox sahaja.

★ No spam.
-Comment dan tekan sekali publish dah cukup. *kalau ada kesilapan perkataan/ayat/link, boleh komen untuk kali ke dua :)

★ No harsh word.
-Be careful with your words. Once they said, they can be only forgiven, not forgotten.

★ Bahasa Malaysia dan Bahasa English sahaja. Dwibahasa pun boleh. *Bahasa asing tidak dibenarkan.

Baca BISMILLAH sebelum comment ;)
*Kalau tengah join segmen/contest/GA memang wajib dibaca. Dalam hati pun boleh ^^

Ok, sekarang boleh comment hehe. XD






Older Post Newer Post
♣ Disclaimer
Meet the mistress

Berdakwah bukan tugasan sehari, seminggu atau sebulan. Ia tugasan sepanjang hidup, setiap masa & keadaan. Berdakwahlah selagi termampu.
Button FOLLOW di bawah ni :)

About Stuffs Si&Li Posts

FOLLOW // DASHBOARD
♣ Menu
I don't know
POST CBOX