! ★Kawaii Blog★ !



Saturday, 21 July 2012 | 10:25 | 6 comments
Assalamualaikum, 

hai hai~ ^^ 

Ni hari nak cerita pasal owner di blog nie.. :) 

Sesiapa yang tak sudi membaca, tak yah scroll down terus out.  
.
.
.
.
.
.
1 2 3 start ! meoww :3


Owner di blog ni bernama Nur Ainun, 
dalam bahasa arab translatekan ke malay maksud nye "Cahaya Mata" . 

3 hari yang lepas

Masa sy tengah salin note math, pastu cikgu suruh hantar. 
Bila cikgu tanda buku note sy, cikgu math tanya sy "Apa nama awak?" 
Pastu cikgu tengok "name tag", "Nur Ainun" haa mata kamu sudah rosak -.- ! 
Ape yg kau salin nie? Ayooo, lain kali tak nampak duduk depan lah.

 
huuu seriously mata sy sejak kebelakangn nie makin rabun[tak nampak dengan jelas], 
nampak huruf "F" rupenye "T" huruf "3" jadi "B" hadoii.. =__='' 

Owner di blog ni seorang budak sekolah menengah yang kini belajar di SMK Bandar Baru Sungai Long, long not short hehee :D 

Di sekolah, ramai yang kata sy ni pendiam. .Sy tak terfikir pun nak jadi pendiam cuma.. hurmm.. 

Sebab-sebab kenapa jadi pendiam 

-Bila sy cakap, orang lain tak dengar.. contoh: 
Me : cikgu sejarah datang tak? 
She : haa? 
Me : tak de ape2..*senyap*

Okay.. mungkin sebab suara sy yang kecik atau mungkin tak tumpukan perhatian :T 




-Kekadang bila sy nak cakap sesuatu, orang lain menyampuk perbualan kite..
pastu bila nak sambung topik kita tadi dah lupa dah.. *sedih*

-Suara saya yang kecil
Takkan lah sy nk menjerit baru dengar dengan jelas kot? Tapi bila bersuara kecil, orang lain tak dengar pastu dikatakan yang kita nie "bergossip" lak.. :T

Lastly, 
Sy memang kekadang pekak tak dengar apa orang lain cakap :I
Contoh:
She : Ainun, pinjam correction tape.
Me : Okay jap "ambik correction tape bagi kat dia".
She : ehh.. nie.. nak salefon tape bukan correction tape..
Me : ouh sorry2..*pinjam dia salefon tape*


Huuu bukan tu jer, 

Bila orang lain menjerit nama sy "Ainun, ainun" pun tak dengar.. -.- 
sorry sesangat.. sabar-sabar.. Sabar tuh separuh daripada iman :)




Jadi. . tuh la sebabnye sy jadi pendiam. Tak pelah, asalkan dah biasa :') 


"Just be yourself" , Jadilah diri sendiri :'D  

Blogger lieya nasir said...

salam ramadhan...
selagi bole bersabar sabar ja ok..
diam tu lebih baik... :)
bykkan senyum...heee kan maniss...

 
Blogger Kawaii_Gurlzz said...

@lieya nasir thank you.. :')
"smile always, you look cute when you smile" eheh :p

 
Blogger Zati Novelis said...

Sabar jela :)

 
Blogger Miss Nieyna said...

Sokaayy jd pendiam . .
actually org pendiam ni quite best kalau di kawan coz semua idea2 crazy mazzy dia terkumpul , once da terkeluar , tak kering gusi nak gelak . ^_^
ni based on experience katakan . heee ~
btw , selamat berpuasa ^_^

 
Blogger Kawaii_Gurlzz said...

@Zati Novelis

ye baiklah :)

 
Blogger Kawaii_Gurlzz said...

@Miss Nieyna

ouh macam tuh..ahah..
macam tak sangke, but it's true hihi :)

 

Post a Comment

Anda amat dialu-alukan untuk komen di entry ini, tapi dengan SYARAT. :D

★ Nak promote GA / Segmen / Contest tidak dibenarkan.
-Kalau nak promote di cbox sahaja.

★ No spam.
-Comment dan tekan sekali publish dah cukup. *kalau ada kesilapan perkataan/ayat/link, boleh komen untuk kali ke dua :)

★ No harsh word.
-Be careful with your words. Once they said, they can be only forgiven, not forgotten.

★ Bahasa Malaysia dan Bahasa English sahaja. Dwibahasa pun boleh. *Bahasa asing tidak dibenarkan.

Baca BISMILLAH sebelum comment ;)
*Kalau tengah join segmen/contest/GA memang wajib dibaca. Dalam hati pun boleh ^^

Ok, sekarang boleh comment hehe. XD






Older Post Newer Post
♣ Disclaimer
Meet the mistress

Berdakwah bukan tugasan sehari, seminggu atau sebulan. Ia tugasan sepanjang hidup, setiap masa & keadaan. Berdakwahlah selagi termampu.
Button FOLLOW di bawah ni :)

About Stuffs Si&Li Posts

FOLLOW // DASHBOARD
♣ Menu
I don't know
POST CBOX