! ★Kawaii Blog★ !



Saturday, 24 March 2012 | 00:03 | 1 comments
Hai hai ! ^^




Ni hari kite buat tutorial lak ye. .

Sebelum kite mulekan. . dengar dulu arahan blog ni. . hehe :P



Tips berguna :]

-Gunakan ctrl f untuk search apa-apa code dalam coding html.


-Gunakan ctrl c untuk copy code


-Gunakan ctrl v untuk paste code




Ni request dari Aiko. . dye tanye. . 

Aiko: Kawaii-chan ,, I need helpp~~ TwT .. Aiko baru ubah blogskin , tapi dye xde mp3 player mcm yg Kawaii punye . mcm mne nk ltak ea ?.. kalau boleh Aiko nk letakkan dkat atas navigation :3 


Tuh bukan Mp3. . tuh youtube player :)

Senang jew. ikut step di bawah ni okayy? 

Let's start ! Tapi ni untuk blogskin jew :3


1) Dashboard > Template

2) Copy Code di bawah ni .

<center><object height="25" width="300"><param name="movie" value=http://www.youtube.com/v/eFhbhyaUyPg?color1=0xffffff&amp;color2=0xfffffffs&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0">
</param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/eFhbhyaUyPg?color1=0xffffff&amp;color2=0xfffffffs&amp;autoplay=1&loop=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="200" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object></center>


#Warne merah tuh ganti code yang korang suke. boleh cari kat youtube

1) Pergi youtube. taip lagu yang korang nak.

2) Share> Embed > Tick Use Old embed code. 


Copy code yang sye petakkan tuh.


Bukan yang ni ! kalau korang copy yg tuh nanti tak de ape2 yang keluar pon. 


3) Paste di tempat yang nak letak. . contoh navigation


4) PREVIEW dulu kalau menjadi SAVE !




 Okay larh nak sarapan nie.

Good Luck ! ^_^
Blogger Saya mEmang suka Menuliz:D said...

rajun pula buat tutorial..kalau reena..tak ada makna nak buat pemalas betul..=)

 

Post a Comment

Anda amat dialu-alukan untuk komen di entry ini, tapi dengan SYARAT. :D

★ Nak promote GA / Segmen / Contest tidak dibenarkan.
-Kalau nak promote di cbox sahaja.

★ No spam.
-Comment dan tekan sekali publish dah cukup. *kalau ada kesilapan perkataan/ayat/link, boleh komen untuk kali ke dua :)

★ No harsh word.
-Be careful with your words. Once they said, they can be only forgiven, not forgotten.

★ Bahasa Malaysia dan Bahasa English sahaja. Dwibahasa pun boleh. *Bahasa asing tidak dibenarkan.

Baca BISMILLAH sebelum comment ;)
*Kalau tengah join segmen/contest/GA memang wajib dibaca. Dalam hati pun boleh ^^

Ok, sekarang boleh comment hehe. XD






Older Post Newer Post
♣ Disclaimer
Meet the mistress

Berdakwah bukan tugasan sehari, seminggu atau sebulan. Ia tugasan sepanjang hidup, setiap masa & keadaan. Berdakwahlah selagi termampu.
Button FOLLOW di bawah ni :)

About Stuffs Si&Li Posts

FOLLOW // DASHBOARD
♣ Menu
I don't know
POST CBOX