! ★Kawaii Blog★ !



Monday, 5 March 2012 | 01:10 | 2 comments
Assalamualaikum, 

Ape tuh button twitter follower counter? 
Cube korang tengok kat sidebar blog sye ni ade kan? 

Macam gambar di bawah ni :)


Tuh lah dye Button Twitter Follower Counter ! Name panjang kan? Tak tahu nak namekan ape. . Sebab ni first tutorial dari sye. . tak de rujukan dari blog mane2 and tak de credit . ^^

Okayy jom kite mulekan ! 

1) Pergi ke sini http://twittercounter.com/ 

2) Then korang cari "Sign in with Twitter" di atas tuh.


After that korang log in ke twitter .

3) Pergi ke My Stats then korang akan nampak macam dalam gambar ni 



4) Then, scroll down kat bawah tuh korang akan jumpe "Twitter Button"



Then dye akan keluar tiga pilihan. Pilih mane2 jew.



Tahukan nak masukkan nye ke dalam blog? Macam biase ler. 

Design template/Layout

1)Dashboard > Design > Add A gadget > HTML/java/Script
2) Paste code tadi ke situ then SAVE ! 

Classic Template/Blogskin

1) Dashboard > Template
2) Paste di bahagian mane2. .  Lebih sesuai paste di bahagian "Disclaimer/About Me"
3) Preview dulu kalau menjadi SAVE ! 


Senang jer kan? 

P/s : Sye dapat idea ni pon sebab visit kat blog kak Lyssa tadi .  Then, sye pon tetibe nampak ni. 

 
Pastu , sye pon pelik lar. Sebelum ni tak de. Then, click jer bende tuh .
 Sye pon pandai2 ler cari sendiri macam ne buat bende tuh then letak ke dalam blog . hehe :) 



Good Luck ! ^_^ 
Blogger Lyssa Faizureen said...

amboihh diaa . dpt idea terus buat tutoriall ye . HEBAT tuu . hihi ;O

 
Blogger Kawaii_Gurlzz said...

@Lyssa Faizureen

hehe thnx kak lyssa ^^

 

Post a Comment

Anda amat dialu-alukan untuk komen di entry ini, tapi dengan SYARAT. :D

★ Nak promote GA / Segmen / Contest tidak dibenarkan.
-Kalau nak promote di cbox sahaja.

★ No spam.
-Comment dan tekan sekali publish dah cukup. *kalau ada kesilapan perkataan/ayat/link, boleh komen untuk kali ke dua :)

★ No harsh word.
-Be careful with your words. Once they said, they can be only forgiven, not forgotten.

★ Bahasa Malaysia dan Bahasa English sahaja. Dwibahasa pun boleh. *Bahasa asing tidak dibenarkan.

Baca BISMILLAH sebelum comment ;)
*Kalau tengah join segmen/contest/GA memang wajib dibaca. Dalam hati pun boleh ^^

Ok, sekarang boleh comment hehe. XD






Older Post Newer Post
♣ Disclaimer
Meet the mistress

Berdakwah bukan tugasan sehari, seminggu atau sebulan. Ia tugasan sepanjang hidup, setiap masa & keadaan. Berdakwahlah selagi termampu.
Button FOLLOW di bawah ni :)

About Stuffs Si&Li Posts

FOLLOW // DASHBOARD
♣ Menu
I don't know
POST CBOX