! ★Kawaii Blog★ !



Monday, 5 March 2012 | 06:30 | 4 comments
Hai hai korang ! ^^ 

Nak share satu laman web ni. best kot~ 

Actually. . ni Latihan Sejarah Laman Web yang awesome biase kot . Macam dalam gambar ni haa. 


Tapi ni untuk form 2 jew. . form 1, 3 , 45 tak jumpe. .  huhu. . 

Nak tak link dye ? 


First time sye buat betul 30/50 . Tak puas hati then buat lagi sampai kali yang kelima . 
*Buat sampai pengsan* 
Dapat jugak keputusan yang memuaskan ! :D



48/50 ! yeah ~ XD
Korang pon try lah ^^ 

Nak tahu sye cari di mana? 
Actually, sye visit satu blog name nye Aimman . Ade nota. 
Tapi tuh Nota Sejarah form 4.  Nota tuh Credit to Cikgu Azid .

Korang visit larh Cikgu Azid punye laman web. Macam gambar di bawah ni. 


Kat atas tuh ade nota sejarah tingkatan 1 , 2 , 3 ,4 and 5 ! 

Latihan pon ade ! Tapi untuk tingkatan 4 dan 5 jew.

Then sye pon study larh kat situ. . Then, lepas beberape hari tuh nak try larh buat latihan tapi nak cari kat mane eh ? 

Ikut step di bawah ni ! 

1) Buka google 
2) Taip latihan sejarah tingkatan 2 bab 1 
3) then click mane2 
4) After that, jumpe pon latihan tuh ianya awesome biase kot.  hehe :P 

*Korang tak nak ikut step ni pon tak pe haha XD*


Korang cube larh try , jangan asyik dok online jew ! Nanti tetibe sejarah korang FAIL macam mane? Ish3. .  kesian. . 

Good Luck ! ^_^ 

Selase dah nak exam ! huhu. .  
Blogger dear yayah said...

bgus2.. interactive learning :).. nice blog though

 
Blogger aze alia said...

thanks sebab bgi link utk soalan ni. memang tgh cari skrg ni. thanks again :)

 
Blogger Kawaii_Gurlzz said...

@dear yayah

Hehe thanks yayah :D

 
Blogger Kawaii_Gurlzz said...

@aze alia

Your welcome ^^

 

Post a Comment

Anda amat dialu-alukan untuk komen di entry ini, tapi dengan SYARAT. :D

★ Nak promote GA / Segmen / Contest tidak dibenarkan.
-Kalau nak promote di cbox sahaja.

★ No spam.
-Comment dan tekan sekali publish dah cukup. *kalau ada kesilapan perkataan/ayat/link, boleh komen untuk kali ke dua :)

★ No harsh word.
-Be careful with your words. Once they said, they can be only forgiven, not forgotten.

★ Bahasa Malaysia dan Bahasa English sahaja. Dwibahasa pun boleh. *Bahasa asing tidak dibenarkan.

Baca BISMILLAH sebelum comment ;)
*Kalau tengah join segmen/contest/GA memang wajib dibaca. Dalam hati pun boleh ^^

Ok, sekarang boleh comment hehe. XD






Older Post Newer Post
♣ Disclaimer
Meet the mistress

Berdakwah bukan tugasan sehari, seminggu atau sebulan. Ia tugasan sepanjang hidup, setiap masa & keadaan. Berdakwahlah selagi termampu.
Button FOLLOW di bawah ni :)

About Stuffs Si&Li Posts

FOLLOW // DASHBOARD
♣ Menu
I don't know
POST CBOX