! ★Kawaii Blog★ !



Wednesday, 29 February 2012 | 01:15 | 1 comments
Assalamualaikum ~



Lame tak update.. kan? hoho.. =w='' 


Okayy.. Maksud Open Link In New Tab ialah kalau kita tekan link automatic akan keluar 

tab yang baru . 

Tak pham ? Try ni. :) 

Klik mane2 link kat blog ni . dye akan automatic keluar tab yang baru . 


Jom kite mulekan ~ 

P/s : Classic template/blogskin dan Design template/layout CODE same jew :) 





CLASSIC TEMPLATE/ BLOGSKIN

1) Dashboard > Template



DESIGN TEMPLATE/LAYOUT


1)Dashboard > Design > Edit HTML >tick EXPAND WIDGET



Ctrl + F search kod ni


<head>



3. Dah jumpa? Selalunya kod ni ada kat atas sekali. Pastekan kod ni  bawah <head>


<base target='_blank'/>

4. Preview. Try tekan link tengok. keluar new tab tak. Kalau keluar, tekan SAVE !  :) 






Simple je kan ? Good Luck ! ^_^



Blogger Mohd Ridwan said...

Nice tuto!

 

Post a Comment

Anda amat dialu-alukan untuk komen di entry ini, tapi dengan SYARAT. :D

★ Nak promote GA / Segmen / Contest tidak dibenarkan.
-Kalau nak promote di cbox sahaja.

★ No spam.
-Comment dan tekan sekali publish dah cukup. *kalau ada kesilapan perkataan/ayat/link, boleh komen untuk kali ke dua :)

★ No harsh word.
-Be careful with your words. Once they said, they can be only forgiven, not forgotten.

★ Bahasa Malaysia dan Bahasa English sahaja. Dwibahasa pun boleh. *Bahasa asing tidak dibenarkan.

Baca BISMILLAH sebelum comment ;)
*Kalau tengah join segmen/contest/GA memang wajib dibaca. Dalam hati pun boleh ^^

Ok, sekarang boleh comment hehe. XD






Older Post Newer Post
♣ Disclaimer
Meet the mistress

Berdakwah bukan tugasan sehari, seminggu atau sebulan. Ia tugasan sepanjang hidup, setiap masa & keadaan. Berdakwahlah selagi termampu.
Button FOLLOW di bawah ni :)

About Stuffs Si&Li Posts

FOLLOW // DASHBOARD
♣ Menu
I don't know
POST CBOX