! ★Kawaii Blog★ !



Sunday, 19 February 2012 | 01:15 | 0 comments
Assalamualaikum,



Ni request dari EmiDye tanye.. "boleh x buat tuto highlight bershadow utk yg pakai blogskin? xD kalau x keberatan, buat lah ye :)bile2 masa Emi tunggu."

Ape tuh highlight bershadowMacam dalam gambar ni 

Sebelum highlight

Selepas highlight

Dah faham? GOOD! =w=


Jom kite mulekan~


Code untuk Blogskin

1. Dashboard > Template > Tekan F3> Cari kod blockquote { 
2. Copy code bawah ni dan pastekan ATAS blockquote


::-moz-selection {background:#FFFFFF;color:#000000;text-shadow: 2px 2px 3px #FB6265;}::selection {background:#FFFFFF;color:#000000;text-shadow: 2px 2px 3px #FB6265;}

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


Code untuk Design Template 


1. Pergi dashboard > Design > Edit HTML > Tick- Expand widget template
2. Click F3 > Cari kod a:link {
3. Copy code di bawah dan paste ATAS a:link {

::-moz-selection {background:#FFFFFF;color:#000000;text-shadow: 2px 2px 3px #FB6265;}::selection {background:#FFFFFF;color:#000000;text-shadow: 2px 2px 3px #FB6265;}

Warna merah gantikan dengan code warna~ Code warne ? KLIK SINI !



Okayy tuh je, 
Good Luck ! ^_^

Post a Comment

Anda amat dialu-alukan untuk komen di entry ini, tapi dengan SYARAT. :D

★ Nak promote GA / Segmen / Contest tidak dibenarkan.
-Kalau nak promote di cbox sahaja.

★ No spam.
-Comment dan tekan sekali publish dah cukup. *kalau ada kesilapan perkataan/ayat/link, boleh komen untuk kali ke dua :)

★ No harsh word.
-Be careful with your words. Once they said, they can be only forgiven, not forgotten.

★ Bahasa Malaysia dan Bahasa English sahaja. Dwibahasa pun boleh. *Bahasa asing tidak dibenarkan.

Baca BISMILLAH sebelum comment ;)
*Kalau tengah join segmen/contest/GA memang wajib dibaca. Dalam hati pun boleh ^^

Ok, sekarang boleh comment hehe. XD






Older Post Newer Post
♣ Disclaimer
Meet the mistress

Berdakwah bukan tugasan sehari, seminggu atau sebulan. Ia tugasan sepanjang hidup, setiap masa & keadaan. Berdakwahlah selagi termampu.
Button FOLLOW di bawah ni :)

About Stuffs Si&Li Posts

FOLLOW // DASHBOARD
♣ Menu
I don't know
POST CBOX