! ★Kawaii Blog★ !



Wednesday, 1 February 2012 | 00:20 | 3 comments

Assalamualaikum.




Sebelum ni sye ade buat kan yg part 1 ? kan kan? Sila angguk kalau ya. :)
Pada sesiapa yang nak tahu cara nak letak Background Gambar Pada Blockquote
Sye akan ajarkan. :)



Sila angguk lagi. Kalau dah sedia !  hehe :P

*peace* =w=


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 



Penggune Design Template/Layout boleh ikut step di bawah ni.



1. Login > Dashboard > Design > Edit HTML

2. Dengan menggunakan fungsi Find (ctrl + F), cari kod berikut:

.post blockquote { 

3.  Kemudian di bawah kod tersebut, letakkan kod ini.

background-image:url(URL BACKGROUND);



#Kalau tak jumpe code .post blockquote { 
 paste kat bawah pahagian post..

paste macam ni.


.post blockquote { 

background-image:url(URL BACKGROUND);

masih tak paham? macam ni.


cari ni. . 

**-----------------Post---

ada kan .??


Good. letak bahagian bawah dia okayy :)





* Gantikan “ URL BACKGROUND ” dengan URL gambar yang korang nak.
* Url gambar , korang boleh ambil kat sini :) Photobucket! 
* Korang carilah background yang korang suka kat situ okayy? search je ape2! =w=


4. PREVIEW dulu kalau jadi SAVE


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 



Penggune CLASSIC TEMPLATE boleh ikut step di bawah ni.


1) Dashboard > Template > Edit HTML 

2) Dengan menggunakan fungsi Find (ctrl + F), cari kod berikut:

.post blockquote { 


Kalau tak jumpe Code tuh cari lebih kurang macam atas tuh . . faham? contoh. . 

.post blockquote p { atau post blockquote {  lebih kurang macam ni larh =='' 
kalau tak jumpe korang boleh tambah sendiri disitu.



 #paste kat bawah pahagian post..

paste macam ni.



.post blockquote { 

background-image:url(URL BACKGROUND);



masih tak paham? macam ni.


cari ni. . 



**-----------------Post---

ada kan .??

Good. letak bahagian bawah dia okayy :)











3) Then, same lar macam atas. .  warna merah tuh letak  URL BACKGROUND  yang korang suka. 



4) PREVIEW dulu kalau jadi, SAVE ! 


p/s : Sesiape yg tak tahu cara nak buat blocquote KLIK SINI!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  

Ni bawah ade sedikit freebies. *Not from me* 
 Sye jumpe di photobucket. :) 
Ambik je. . takyah malu2. . 
Meow~  :)






http://4.bp.blogspot.com/-CHkSB6f3f0w/TkPM7xeaBGI/AAAAAAAABMQ/Xa9_S8TSx1o/s1600/vintagebackgroundblue.png






http://2.bp.blogspot.com/-izuksavaB5w/TkPM8ZEODnI/AAAAAAAABMU/pxetsLBK0iA/s1600/vintagebackgroundgreen.png






http://4.bp.blogspot.com/-RSG_bmmPFpw/TkPM86MAioI/AAAAAAAABMY/9XHA1Y04AI0/s1600/vintagebackgroundpeace.png




http://4.bp.blogspot.com/-JHOVl0XCQfM/TkPM9eUcomI/AAAAAAAABMc/2sJLriuwtXM/s1600/vintagebackgroundpink+%25281%2529.png








http://1.bp.blogspot.com/-QydSeoMf_AQ/TkPM9s053dI/AAAAAAAABMg/bzbd-GgGUXQ/s1600/vintagebackgroundpurple.png

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 







http://3.bp.blogspot.com/-ORk4JaZaNNI/TkPSxECpOQI/AAAAAAAABMk/cruM2fvjrQU/s1600/bluepolkadots.png






http://2.bp.blogspot.com/-3srFG6PaR5M/TkPSxd3hHdI/AAAAAAAABMo/l8q75ZoCYO4/s1600/brownpolkadots.png




http://4.bp.blogspot.com/-mApEo17Fozw/TkPSx8b0ZtI/AAAAAAAABMs/aK0hJBxDwQ8/s1600/greenpolkadots.png





http://3.bp.blogspot.com/-wUi15s8cn4A/TkPSyFVfJLI/AAAAAAAABMw/rHbc0n-weu8/s1600/purplepolkadots.png 



http://4.bp.blogspot.com/-TM7VY3-rudM/TkPSyfsLBrI/AAAAAAAABM0/PWusCLIQrW4/s1600/greypolkadots.png




http://1.bp.blogspot.com/-RDUStiOjc4E/TkPSy-O-9QI/AAAAAAAABM4/9znx20Uc8t0/s1600/pinkpolkadots.png

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 





Okay. . just that. . 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
jap2 . . 
Lepas korang buat ni mesti tak de BORDER nye kan kan? 
so. . ade lagi part 3. . nak tak?
Sila angguk lagi kalau nak xD


hehe COMING SOON. . . :P



Anyway ,
Good luck ! ^_^


Kalau menjadi jangan lupe comment and angguk lagi ye xDD 

p/s : Jangan terlebih angguk nanti jadi ntah ape2 =__='' 



Blogger mairah cadburry said...

nak curikk doodle tu boleh??

 
Blogger Kawaii_Gurlzz said...

@mairah cadburry
huhu ambik je lar =.=

 
Blogger Kz-lia said...

mcm mne nk gune die?
kene tekan 'quote' kat tu ke?
bole ajar tak?
thankss

 

Post a Comment

Anda amat dialu-alukan untuk komen di entry ini, tapi dengan SYARAT. :D

★ Nak promote GA / Segmen / Contest tidak dibenarkan.
-Kalau nak promote di cbox sahaja.

★ No spam.
-Comment dan tekan sekali publish dah cukup. *kalau ada kesilapan perkataan/ayat/link, boleh komen untuk kali ke dua :)

★ No harsh word.
-Be careful with your words. Once they said, they can be only forgiven, not forgotten.

★ Bahasa Malaysia dan Bahasa English sahaja. Dwibahasa pun boleh. *Bahasa asing tidak dibenarkan.

Baca BISMILLAH sebelum comment ;)
*Kalau tengah join segmen/contest/GA memang wajib dibaca. Dalam hati pun boleh ^^

Ok, sekarang boleh comment hehe. XD






Older Post Newer Post
♣ Disclaimer
Meet the mistress

Berdakwah bukan tugasan sehari, seminggu atau sebulan. Ia tugasan sepanjang hidup, setiap masa & keadaan. Berdakwahlah selagi termampu.
Button FOLLOW di bawah ni :)

About Stuffs Si&Li Posts

FOLLOW // DASHBOARD
♣ Menu
I don't know
POST CBOX