! ★Kawaii Blog★ !



Tuesday, 31 January 2012 | 00:50 | 0 comments

Assalamualaikum,


Cutie-favim.com-289916_large
*hiasan je ~ 
Comel nyee =w= 




Sebenarnye ramai lagi new blogger yang tak tahu ape tuh blockquote kan? 
*Kepade sesiape yang tak tahu jew :) 


Blockquote tuh ape?
macam dalam gambar di bawah ni.

*yang berwarne warni tuh tak yah layan =__=''


Korang nak tak juga yang macam tuh? Sye ajarkan :)




1) Pergi ke NEW POST

2) Korang tulis la apa2 dalam entri tu okayy. 
Untuk ayat yang nak dimasukkan dalam kotak tu, korang HIGHLIGHT kan perkataan tuh okayy . 
Then, tukarkan kedudukan dia ke ALIGN CENTER kemudian nak BOLD pun boleh.
Bila dah HIGHLIGHT. korang klik simbol QUOTE di atas tuh .


Tak paham?
Macam dalam gambar bawah ni 





Dah faham kan ? okay tuh je. . . 





Anyway,
Good Luck ! ^_^

Post a Comment

Anda amat dialu-alukan untuk komen di entry ini, tapi dengan SYARAT. :D

★ Nak promote GA / Segmen / Contest tidak dibenarkan.
-Kalau nak promote di cbox sahaja.

★ No spam.
-Comment dan tekan sekali publish dah cukup. *kalau ada kesilapan perkataan/ayat/link, boleh komen untuk kali ke dua :)

★ No harsh word.
-Be careful with your words. Once they said, they can be only forgiven, not forgotten.

★ Bahasa Malaysia dan Bahasa English sahaja. Dwibahasa pun boleh. *Bahasa asing tidak dibenarkan.

Baca BISMILLAH sebelum comment ;)
*Kalau tengah join segmen/contest/GA memang wajib dibaca. Dalam hati pun boleh ^^

Ok, sekarang boleh comment hehe. XD






Older Post Newer Post
♣ Disclaimer
Meet the mistress

Berdakwah bukan tugasan sehari, seminggu atau sebulan. Ia tugasan sepanjang hidup, setiap masa & keadaan. Berdakwahlah selagi termampu.
Button FOLLOW di bawah ni :)

About Stuffs Si&Li Posts

FOLLOW // DASHBOARD
♣ Menu
I don't know
POST CBOX