! ★Kawaii Blog★ !



Thursday, 26 January 2012 | 12:55 | 0 comments

Assalamualaikum,



Saje nak buat Tuto Banner hehe :P 
sebab tak ada kerje nak buat =_=



Bagi yang tak ada PHOTOSCAPE tekan button dekat bawah ni untuk download okayy ~






Sye tak akan cakap panjang lar.. Just tengok picture je okayy ^^



Klik editor




Klik pulak menu yang macam dalam bulatan merah tu .


Ataupon gambar di bawah ni. 
*Bagi yang tak jumpe je. sebab sekarang ni Photoscape dah macam2 kan ? =__='' 





Set kan width dengan height.
Kalau ikut gambar sye set kan width 150 height 200



Korang upload gambar yang comel2 or gambar korang sendiri okayy.
Lepas tu letak tulisan .. Then save ! PERHATIAN !!
Sye akan tulis 'Kawaii Blog ! ^^ '
Gambar dekat atas ni tulis 'Kawaii' je kan..? Jangan tulis penuh dulu ye.
Sebab kite nak buat effect kan . :)





Padam 'Kawaii' tadi then letak pulak 'Blog ! ^^' ..
Lepas tu SAVE !

Dah save Kedue2 gambar tadi , korang pergi pulak dekat Animated GIF






First tekan add , lepas tu upload gambar yang korang dah save tadi..
Automatic akan keluar effect gabungan okayy :D
Dah puas hati dengan banner korang save laa then letak dekat blog korang okayy ! hehe :P



BANNER YANG DAH SIAP





Senang je tutorial ni.. Tak tahu laa korang faham ke tak er. Anyway, Good Luck okayy ! =w=




Tutorial Meletakkan Banner serta Banner Kod ?






*Copy And Paste it into your blog ok? :)





Post a Comment

Anda amat dialu-alukan untuk komen di entry ini, tapi dengan SYARAT. :D

★ Nak promote GA / Segmen / Contest tidak dibenarkan.
-Kalau nak promote di cbox sahaja.

★ No spam.
-Comment dan tekan sekali publish dah cukup. *kalau ada kesilapan perkataan/ayat/link, boleh komen untuk kali ke dua :)

★ No harsh word.
-Be careful with your words. Once they said, they can be only forgiven, not forgotten.

★ Bahasa Malaysia dan Bahasa English sahaja. Dwibahasa pun boleh. *Bahasa asing tidak dibenarkan.

Baca BISMILLAH sebelum comment ;)
*Kalau tengah join segmen/contest/GA memang wajib dibaca. Dalam hati pun boleh ^^

Ok, sekarang boleh comment hehe. XD






Older Post Newer Post
♣ Disclaimer
Meet the mistress

Berdakwah bukan tugasan sehari, seminggu atau sebulan. Ia tugasan sepanjang hidup, setiap masa & keadaan. Berdakwahlah selagi termampu.
Button FOLLOW di bawah ni :)

About Stuffs Si&Li Posts

FOLLOW // DASHBOARD
♣ Menu
I don't know
POST CBOX