! ★Kawaii Blog★ !



Sunday, 22 January 2012 | 20:15 | 0 comments

*sekadar gambar hiasan

oke. ni pulak cara mesej.

AMINAH : i benci sangat kat you !
ABIDIN : i benci sangat kat you.

kebanyakan perempuan lebih mengekspresskan perasaan melalui tanda baca berbanding lelaki. sekali baca, nada ABIDIN tu macam lembik je kann ? haha. oke. kita tengok lagi.

AMINAH : kita jumpa kat kl sentral petang ni. oke tak ?
ABIDIN : settle ! kita jumpa petang ni !

bila baca mesej seperti ni, AMINAH mesti fikir yang ABIDIN sedang marah. sebab ape ? sebab ABIDIN menggunakan tanda seru dibelakangnya ( ! ). padahal, ABIDIN langsung tidak mempunyai niat sedemikian.

mengikut kajian aku lha kann, kebanyakan lelaki tidak begitu mementingkan tanda baca. yang penting bagi mereka adalah content mesej tu. sedangkan, perempuan sangat mementingkan nada, tanda serta susunan ayat. malah content itu sendiri. so, no wonder lha kalau ade lelaki merungut, susah nak jaga hati perempuan. ye dakk ? namun, bergantung pada jenis lelaki jugak lha. kadang tu, ade je yang taip mesej macam perempuan. kena pepandai kenal lha.

oke. cuba tengok ni pulak.

AMINAH : i ade exam esok. i harap, u doakan i tau. doakan i boleh jawab :)
ABIDIN : insyaAllah. i doakan

ABIDIN tidak menggunakan nokhtah. respond macam pending je :P maksudnya ??

* kalau aku, aku da fikir lain kot :P

Post a Comment

Anda amat dialu-alukan untuk komen di entry ini, tapi dengan SYARAT. :D

★ Nak promote GA / Segmen / Contest tidak dibenarkan.
-Kalau nak promote di cbox sahaja.

★ No spam.
-Comment dan tekan sekali publish dah cukup. *kalau ada kesilapan perkataan/ayat/link, boleh komen untuk kali ke dua :)

★ No harsh word.
-Be careful with your words. Once they said, they can be only forgiven, not forgotten.

★ Bahasa Malaysia dan Bahasa English sahaja. Dwibahasa pun boleh. *Bahasa asing tidak dibenarkan.

Baca BISMILLAH sebelum comment ;)
*Kalau tengah join segmen/contest/GA memang wajib dibaca. Dalam hati pun boleh ^^

Ok, sekarang boleh comment hehe. XD






Older Post Newer Post
♣ Disclaimer
Meet the mistress

Berdakwah bukan tugasan sehari, seminggu atau sebulan. Ia tugasan sepanjang hidup, setiap masa & keadaan. Berdakwahlah selagi termampu.
Button FOLLOW di bawah ni :)

About Stuffs Si&Li Posts

FOLLOW // DASHBOARD
♣ Menu
I don't know
POST CBOX