! ★Kawaii Blog★ !



Thursday, 2 February 2012 | 01:55 | 2 comments

Asyik wat tutorial je sye ni. . hehe :P 
ni hari nak SHARE sikit cerite tentang sye. . 


Semalam kene marah dengan cikgu. . sob sob T________T 


sebab ape? mcm ni cerite nye.. sorry lar mungkin entry kali ni pnjng sngt and merepek sikit xDD

*Senang menaip*


Macam biase, Semalam pukul 12:00pm pergi ke school. . awal nyee.. start belajar kan pukul 1:10pm =.= 
Naik kerete orang laen larh kan nak wat macam mane. . huhu. . 



Sampai sekolah. . macam biase larh sikit je orang yang datang..  sebab awal lagi =.= 
sye selalu nye lepas smpai sekolah lepak larh mane2 xD (seorang diri, dh biase dh) 
kat pejabat , taman, surau, kantin dn tandas -.-'' 


and time tuh lebih kurang 12:20 kot. . rase pening and penat =.= (mcm exercise lak XD). . so. . cari tmpat duduk dulu. . 


tetibe. .  . sye hampir langgar dengan cikgu sekolah pagi. . . (bersemuka je) ==''
time tuh ntah pening sngt mcm nk pengsan -__-'' 
sye hanye senyum dgn cikgu and terus pergi. . 



mase nak pergi tuh tetibe cikgu pnggil sye . .



cikgu cakap. . . . .


"Hey ! Jumpe dengan cikgu tak beri salam ker??  budak india tadi jumpe dengan cikgu dia cakap SELAMAT SEJAHTERA
yg ko ni ISLAM susah ker nak sebut ASSALAMUAIKUM kat cikgu " ??!  "


then, cikgu terus pergi. . 

kuatnye cikgu cakap. . hampir semue orang kat sekeliling situ pandang sye =//= 


nasib time tuh x ramai lagi orng..
*cakap dalam hati* 

memang memalukan kan. .? =w=''

K-ON! Episode 11

sabar2. . time tuh rase nak nangis.  .  :'(

Sye tahu larh sye salah. . tak menghormati cikgu langsung. .kan kan? tapi nape larh sye lak yg jadi mangse . . warghhhhhhh (rase nak menjerit) >w<




mase tuh pening tak de mase berfikir tapi sekurang2nye sye ade bagi senyuman. . takkan senyum pon tak leh kot =.='' tapi sebaliknye kene marah lak. . . 


SMILE to the world, and world will smile back with you. . 


or. . 
SMILE to the world, and world will mad with you. . ?? ==



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


Disini ade sikit pengajaran . . (jadi mcm cikgu lak haha xD)




Setiap kali jumpe cikgu tak kire larh di pejabat ke kantin jangan lupe sebut 
"ASSALAMUALAIKUM" kat cikgu ataupon "SELAMAT SEJAHTERA" . . 



korang jangan jadi macam sye. .  kene marah baru nak sedar  =__='' 


Questions:
Kalau korang jadi sye ape korang akan buat?   


Ans: Comment kat entry nih ye. . ^^


Picture : Anime (K-on!) 





Terima kasih cikgu, sebab beri sye pengajaran . . walaupon kene marah =__='' 


Blogger Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

teringat lak zaman sekolah dulu :)

 
Blogger Mohd Ridwan said...

Hei awak!Saya pon pernah kena marah dengan cikgu saya..Ni entry lama saya tau!
http://wwwmohdridwan.blogspot.com/2011/04/perkara-yang-anda-tidak-boleh-lupakan.html
Suka lagu mirae kat blog awak,nak follow lar!

 

Post a Comment

Anda amat dialu-alukan untuk komen di entry ini, tapi dengan SYARAT. :D

★ Nak promote GA / Segmen / Contest tidak dibenarkan.
-Kalau nak promote di cbox sahaja.

★ No spam.
-Comment dan tekan sekali publish dah cukup. *kalau ada kesilapan perkataan/ayat/link, boleh komen untuk kali ke dua :)

★ No harsh word.
-Be careful with your words. Once they said, they can be only forgiven, not forgotten.

★ Bahasa Malaysia dan Bahasa English sahaja. Dwibahasa pun boleh. *Bahasa asing tidak dibenarkan.

Baca BISMILLAH sebelum comment ;)
*Kalau tengah join segmen/contest/GA memang wajib dibaca. Dalam hati pun boleh ^^

Ok, sekarang boleh comment hehe. XD






Older Post Newer Post
♣ Disclaimer
Meet the mistress

Berdakwah bukan tugasan sehari, seminggu atau sebulan. Ia tugasan sepanjang hidup, setiap masa & keadaan. Berdakwahlah selagi termampu.
Button FOLLOW di bawah ni :)

About Stuffs Si&Li Posts

FOLLOW // DASHBOARD
♣ Menu
I don't know
POST CBOX