! ★Kawaii Blog★ !



Saturday, 28 January 2012 | 05:15 | 0 comments

Assalamualaikum ,




Ni tak de request dari sesiape pon. Saje nak buat tuto. hehe :P 

Sambil2 tu.  FOLLOW lar TWITTER kawaii chan okayy? xD













1. Pergi ke lini ini dulu >>  http://twitter.com/about/resources/widgets




2. Click Widgets for My Website - Profile Widget








3. Enter username twitter korang. 

Make sure your tweets are not private okayy. Kalau tak, nanti dia tak keluar tweet kita. =.=

Set Preferences, Appearance and Dimensions .


4. Bahagian  Preferences , Tukar bahagian Number of Tweets

5. Bahagian Appearance , korang tukar warna yang korang suka .

6. Bahagian Dimensions , ubah lah size kelebaran mengikut kesesuaian blog korang .


5. Bila dah siap click 'Finish and Grab Code'.



Nak tau tweet kita private ke tak, check dekat SETTINGS twitter kita,







Untick box tu okayy ! :)




Code yang kita dapat tu , macam biasa lah . 


Log in > Dashboard > Design > Add Gadget > Html/Java Script 






Good Luck ! ^_^

Post a Comment

Anda amat dialu-alukan untuk komen di entry ini, tapi dengan SYARAT. :D

★ Nak promote GA / Segmen / Contest tidak dibenarkan.
-Kalau nak promote di cbox sahaja.

★ No spam.
-Comment dan tekan sekali publish dah cukup. *kalau ada kesilapan perkataan/ayat/link, boleh komen untuk kali ke dua :)

★ No harsh word.
-Be careful with your words. Once they said, they can be only forgiven, not forgotten.

★ Bahasa Malaysia dan Bahasa English sahaja. Dwibahasa pun boleh. *Bahasa asing tidak dibenarkan.

Baca BISMILLAH sebelum comment ;)
*Kalau tengah join segmen/contest/GA memang wajib dibaca. Dalam hati pun boleh ^^

Ok, sekarang boleh comment hehe. XD






Older Post Newer Post
♣ Disclaimer
Meet the mistress

Berdakwah bukan tugasan sehari, seminggu atau sebulan. Ia tugasan sepanjang hidup, setiap masa & keadaan. Berdakwahlah selagi termampu.
Button FOLLOW di bawah ni :)

About Stuffs Si&Li Posts

FOLLOW // DASHBOARD
♣ Menu
I don't know
POST CBOX